Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2023. Január 16. 09:19, hétfő | Belföld
Forrás: Időkép.hu

Több mint kéthavi csapadék eshet a héten

Több mint kéthavi csapadék eshet a héten

Mediterrán ciklonok hoznak kiadós mennyiségű csapadékot a héten.

Ezek a mediterrán ciklonok szokás szerint sok bizonytalanságot tartogatnak még a csapadék várható eloszlása és halmazállapota szempontjából, abban azonban biztosak lehetünk, hogy kiadós mennyiségű csapadék fog érkezni a hét folyamán - írja az Időkép.hu.

A legfrissebb előrejelzések szerint vasárnapig nagyjából 20-80 milliméter csapadék hullhat le országosan, de lokálisan ettől nagyobb mennyiség sem kizárt.

Ez azt jelenti, hogy a sokéves januári csapadékátlag (33 milliméter) szinte mindenhol lehullhat, és sok helyen két, két és fél havi, lokálisan akár három havi csapadékmennyiség is összegyűlhet.

A kiadós csapadék miatt nagy eséllyel növekedni fog a belvizes területek kiterjedését, emellett újabb árhullámok indulhatnak el folyóinkon is.

Címkék: csapadék, eső, időjárás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.