Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2021. November 09. 07:00, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Több tízmillió forint kárt okozó cégvezetők ellen emeltek vádat

Több tízmillió forint kárt okozó cégvezetők ellen emeltek vádat

Több tízmillió forint összegű kárt okozott négy cégvezető a költségvetésnek azzal, hogy céges autóikkal közlekedve éveken át nem fizettek útdíjat - közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a vádlottak - két férfi és két nő - fuvarozással foglalkozó négy gazdasági társaság vezetői. Az M5-ös autópálya nagyfelújítási munkálataival összefüggésben egyikük 2017-ben, másikuk 2019-ben fuvarozási szerződést kötött a kivitelezővel, majd a vádlott-társaikkal maguk is alvállalkozói keretszerződést kötöttek.

A felújítási munkákban részt vevő vállalkozások gépjárművei a munkálatokkal összefüggésben végzett szállításaik során az egyébként díjköteles útszakaszokat térítésmentesen vehették igénybe. Ennek érdekében a vádlottak a céges járműveiket nyilvántartásba vetették.

A vádlottak azonban 2017 és 2020 között több ezer esetben visszaéltek a díjmentességgel, mert a más célú szállításaik után sem fizettek útdíjat, ezáltal egyenként 12 és 30 millió forint közötti összegű, összesen mintegy 90 millió forint vagyoni hátrányt okoztak a költségvetésnek.

A cégvezetők az általuk okozott kárt a nyomozás során kifizették. A Kecskeméti Járási Ügyészség a vádlottakat jelentős vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalással vádolja, velük szemben - tárgyalás mellőzésével - pénzbüntetés kiszabását indítványozza.

Címkék: vádemelés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során