Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Február 03. 19:51, hétfő | Helyi
Forrás: Infodunaújváros

Töki, a kaptár házigazdája

Töki, a kaptár házigazdája

A Kaptár Music Pub egyik meghatározó személyiségével, a sokak által csak Tökinek becézett programszervezőjével, pultosával, lemezlovasával beszélgettünk a helyről.

Kérlek, mondj pár szót arról, hogy mit érdemes tudni a Kaptárról?
Sziasztok! A Kaptár Music Pub egy lassan 3 éves underground zenei klub az ország szívében. Igyekszem elfogulatlanul fogalmazni, de az az igazság, hogy jelen pillanatban EZ a dunaújvárosi fiatalok legfőbb találkozó- és szórakozóhelye. Lassan az utolsó élőzenei hely a városban. Aki még nem járt itt, az próbáljon meg egy pincepubot elképzelni egy kicsit romkocsmás beütéssel, szedett-vedett bútorokkal, színes képekkel, sok jópofa emberrel. Egy igazán családias, szívet melengető kis lyuk. Már ahogy a visszajelzésekből is hallom :)


Milyen sűrűn van esemény, program, van-e valami különleges akciótok, ajánlatotok?
Mostanra már minden péntek-szombatra állandóvá váltak a programok. Volt egy idő, hogy nem volt igény ennyi eseményre, most hála istennek, minden hétvégén sorakoznak a koncertek, bulik, vetélkedők és egyéb színes programok. Néha hétköznap is, vagy ünnepnapokon. Különleges akcióink ritkán vannak, nem szeretünk lehetetlen és fölösleges dolgokat ígérni (ingyen koktélok, pohárpezsgő, miegymás..), az egyetlen állandó akciónk talán a DobSzerda, ami minden szerdán olcsóbb sörrel és boroskólával csábít.


Mióta dolgozol itt, s hogy alakul az elmúlt években a hely népszerűsége?
Különféle pozíciókban, de már a nyitva tartás óta itt vagyok. A tulajdonképpeni építkezésben, a hely kialakításában és berendezésében is részt vettem. Ezért is érzem igazán magaménák. A hely népszerűsége az elvárásainknak megfelelően, fantasztikusan megnövekedett, főleg az elmúlt egy évben. Rengeteg munkával, kitartással és odafigyeléssel mára elértük, hogy a városiak nagy része tudja merre keresse a KAPTÁR nevű helyet, ha szóba jön. És persze szívesen is jönnek. Elmondhatjuk, hogy sokak kedvenc szórakozóhelyévé váltunk. Bízunk benne, hogy ez a sikertörténet még jó sokáig kitart! :)


Mit gondolsz, mekkora szerepet játszott a pultosok szerepet abba, hogy egyre kedveltebbé vált a Kaptár?
Úgy gondolom, hogy minden apró elemnek igen nagy szerepe van a hely sikeres működésében. Az aprócska ötletektől, a programok változatosságán át a pultosokig, MINDEN szerepet játszik abban, hogy jól működjük. Nagy gonddal válogatjuk meg az alkalmazottakat és persze nem a szakértelmet és az rutint keressük. Mi arra fektettük/fektetjük a hangsúlyt, hogy az itt dolgozókhoz szívesen térjen be akárki. A mosoly, a mentalitás, a kisugárzás, ami fontos, a többi megtanulható. Ezt felejtik el sokan. A hely attól fantasztikus, hogy ezek az emberek terelgetik. :)


Vannak-e szívesen visszajáró törzsvendégek, csoportok?
Természetesen vannak. A vendégeink nagy része törzsvendég, már-már családtag. És mostanában, szerencsére egyre több az új arc is. A zenekarok is jóbarátokként térnek vissza, évente többször is. Ide mindenki hazajár. Egy összetartó közösség vagyunk, akik szívesen látnak másokat is.


Ha jól tudom, van egy együttesed, ez tölti ki minden szabad időd? Mesélnél kicsit a bandáról, egyéb hobbytevékenységeidről?
Igen, van zenekarom, jelen pillanatban kettő is. A LátványNépség nevű punk-rock zenekarommal idén októberben leszünk 8 évesek. Szerethető hobbizenekar, ami egyben az életem is. Néhány album, néhány koncert, pár jó pillanat. Szeretem csinálni. A másik is egy igazi szerelemgyerek. A Grandpa's Wine nevű formációban 3 jóbarátommal játszunk, most éppen akusztikus gitárokon. Régen ez is zajos zenekar volt, mára elhalkult, de annál imádnivalóbb lett. Éppen tavaly készült el az első albumunk. Mindkét zenekart egyformán imádom.
Emellett felsorolni is igen nehéz, mi mindent csináltam/csinálok. Újságíróskodom, winamp dj-zgetek, zabálom a filmeket, a zenéket, szeretek mozogni (éppen most májusban indulok a spanyol El Caminon!), ha van időm olvasok, vagy a barátaimmal szórakozok. Jönnek-mennek körülöttem a dolgok, egy percig sem unatkozom.


Jövőbeli terveid a Kaptárral kapcsolatban, esetleg személyes célok?
A Kaptár most igen jól megy és ez feldob, szeretném, ha még sikeresebbek lennénk. Szeretném, ha az országban mindenki ismerné a helyet, és a zenekarok is elégedetten járnának kelnének nálunk. Szeretném, ha a vendégeink továbbra is szeretnének idejárni, ehhez meg persze kell a folyamatos megújulás. Idén kicsit a stílusokban is szétnézünk, egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk az elektronikus és az underground hip-hop vonalakra, amellett, hogy a koncertjeink nagy része most is élő zenekaros punk, rock, vagy éppen metál. Meg persze néhány nívósabb, ismertebb csapatot is szeretnénk vendégül látni. Szeretnék pár belsőépítészeti vagányságot is elkövetni, szeretném elérni, hogy ez továbbra is egy család legyen, egy találkozóhely sok jóbaráttal, akik szeretnek jól szórakozni.
Személyes céljaim majdnem megegyeznek a Kaptáréval. Mi már egyek vagyunk :D. De talán imádnék többet látni a Világból. Most ugye elmegyek egy hónapra Spanyolországba, de szeretném még látni Dél-Amerikát, Franciaországot, szeretnék ejtőernyőzni, nekimenni a golóbisnak. Nagyokat harapni az Életből.

Kedvenc szesz: TALÁN a whisky-kóla
Kedvenc film: van egy top 10-em, de ha kellene, 'Az Élet Csodaszép-et' nevezném meg
Kedvenc gyorskaja: mostanában leszokóban, de ha elcsábulok, a sajtburger mindig a segítségemre van
Aktuális sláger zene: Most éppen a 'Blind Myself - Diszkószám az éhezésről' c. slágere pörög 0/24-ben
Horoszkóp: bika
Idézet: "Ússz vagy elsüllyedsz"

Köszönöm a kérdéseket és köszönöm mindenkinek a támogatást és sok-sok segítséget! :)

Tóth Zoltán (Töki)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.