Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Január 09. 08:15, hétfő | Helyi

Tolvajokra zárta a pinceajtót

Tolvajokra zárta a pinceajtót

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya büntetőeljárást folytat két olyan férfivel szemben, akiket egy pincefeltörés során a ház egyik lakója ért tetten, majd a rendőrök kiérkezéséig rájuk zárta az ajtót.

. A dunaújvárosi rendőrök a párost eddig több, mint fél tucat lopással gyanúsították meg. A náluk tartott házkutatások során azonban több olyan tárgy is előkerült, melyekhez a nyomozók sértettek jelentkezését várják…


A 29 és a 27 éves tolvajokat még január 02-án érte tetten a dunaújvárosi Váci Mihály utca egyik tömbházának lakója, amint éppen az egyik kerékpárok tárolására használt pincét törték fel. Már a láncot is lefűrészelték a lakatról, ami a pinceajtót zárta, amikor az alagsorból jövő hangokat a házban lakó férfi meghallotta, és lement a pincékhez. A páros ugyan elbújt a pincerekeszek között, de a férfi meglátta őket, és rájuk zárta a pinceajtót, majd a történtekről értesítette a rendőrséget.

Az eset pikantériája, hogy a pincében tartott helyszíni szemle során a technikusok találtak egy olyan kulcscsomót, amit a tettesek hagytak hátra, és ami pont azé a férfié volt, aki megtalálta őket, és akinek lakásába ennek a kulcscsomónak a segítségével még december közepén bejutottak és onnan készpénzt loptak el.

Amikor a két férfinél házkutatást tartottak, a nyomozók számára kiderült, nem csak ezzel a két bűncselekménnyel gyanúsítható a két férfi. Egyikük a dunaújvárosi Csónakház mellett található hétvégi házában ugyanis több olyan tárgyat találtak, melyek bűncselekményből származtak.

Eddig összesen hét lopással gyanúsították meg őket. Ötöt együtt, míg kettőt külön követtek el. Loptak vastengelyt a dunaújvárosi Ipari Szoborparkból, kábelt a dunaújvárosi Sporttelepről, valamint téli gumiabroncsokat a Dunaparti útról. Az idősebbik férfi ezen kívül azzal is gyanúsítható, hogy ellopott egy játék kiadó automatát a Táncsics utcából, míg fiatalabbik társát a fentieken kívül egy Bacsányi utcai kerékpárlopással gyanúsították meg.

A nyomozóknak eddig még nem sikerült minden lefoglalt tárgyat annak tulajdonosával beazonosítani, így ebben a lakosságtól várnak segítséget, és kérik, hogy aki az alábbi képeken látható tárgyak valamelyikét sajátjaként felismeri, annak tulajdonjogát bizonyítani tudja, jelentkezzen a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán.

Az idősebbik gyanúsítottnál a nyomozók a házkutatások során a fenti tárgyakon kívül még kábítószer fogyasztásához használatos eszközt, illetve egy nejlon tasakban növényi származékot is találtak, melyeket szakértői vizsgálatra küldtek meg. Ezen kívül mind a két személytől mintavételre is sor került.

Mivel jövedelemmel egyikük sem rendelkezik, feltételezhető, hogy kábítószerező életvitelüket a vagyon elleni bűncselekmények elkövetéséből fedezték.
A két férfit a rendőrök elfogásukat követően bűnügyi őrizetbe vették, ugyanakkor jelenleg szabadlábon védekeznek.

A fentiek függvényében várható, hogy a páros terhére róható bűncselekmények száma a jövőben bővülni fog.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.