Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. December 26. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mno.hu

Tomboló hurrikán: íme, a Lamborghini Huracán

Tomboló hurrikán: íme, a Lamborghini Huracán

A legsikeresebb Lamborghini produkcióját persze nem lesz könnyű utánozni, azonban bizonyos, hogy az Huracán néven érkező újdonság kellemes fogadtatásra számíthat, hiszen mind külsejét, mind technikáját illetően ütős sportautónak ígérkezik.

A gyári fotókon szereplő modellt eleinte még Cabrera néven emlegette a sajtó, de nemrégiben az olaszok felfedték az igazi elnevezést: az újdonság Lamborghini Huracán LP 610-4-ként válhat igazán ismertté. A lényeg persze a teljesítmény és az élmény, ami ezúttal is kifogástalannak tűnik: a motorháztető alatt a már jól ismert, 5,2 literes V10-es erőforrás állítja elő a 610 lóerő csúcsteljesítményt és az 560 newtonméter maximális nyomatékot. Előbbihez 8250/percig kell forgatni a tízhengeres erőforrást, utóbbi már 6500-tól rendelkezésre áll. A felvonultatott adatokhoz 1422 kilogramm tömeg társul, így nem meglepő, hogy a 0–100 km/h igencsak hamar, 3,2 másodperc alatt megvan az új harcosnak, a 200-as tempó eléréséhez pedig 9,9 másodpercre van szüksége. Az Euro 6-os normáknak megfelelő motor takarékosan hajtva akár 12,5 literrel is megelégszik 100 kilométeren.

Ahogy az elődben, úgy az Huracánban is összkerékhajtás dolgozik, a nyomatékfolyam dupla kuplungos automata váltón keresztül áramlik tovább, a száguldásnak pedig a karbon-kerámia fékrendszer vethet véget.

A kormányon kapcsolóval válogathat a sofőr a vezetési módok között: a Strada, a Sport és a Corsa üzemmód egyre keményebb beállításokat takar. Az utaskabinban a kor divatjának megfelelően 12,3 hüvelykes vetített kijelző helyettesíti az óracsoportot – a sebesség és a fordulatszámmérő kijelzésén túl a multimédiás rendszer és a fedélzeti számítógép adatait is képes megjeleníteni.

Az árazásról eddig még nem volt szó, de a hivatalos bemutató alkalmával, a genfi autószalonon remélhetőleg minden fontos információra fény derül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk