Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2014. Szeptember 07. 09:24, vasárnap | Helyi

Főiskola vissza a műszaki útra

Főiskola vissza a műszaki útra

Összesen 505 hallgató nyert felvételt a Dunaújvárosi Főiskola 2014. szeptemberében induló tanévére.

A Dunaújvárosi Főiskola az elmúlt két évben nem csak szakstruktúra-átalakításon és szervezeti kultúraváltáson ment keresztül, de stratégiai célkitűzéseit tekintve is megújult. Míg küldetésnyilatkozatának továbbra is meghatározó elemei az egész életen át tartó tanulási folyamatot támogató képzési struktúra és a magas színvonalú gyakorlatorientált képzés, a főiskola életében stratégiai fontosságú a hallgatói sikeresség támogatása (HASIT projekt), a kooperatív-duális képzés, az ipari kapcsolatok bővülése és a munkaerőpiac igényeihez igazodó oktatási program és környezet.


2014. szeptemberében négy új tantárgyat indítanak, melyet stratégiai partnereikkel közösen dolgoztak ki, a fenti célok elérése érdekében. Az „Autóipari minőségirányítás” tantárgyat a Hankook Tire Magyarország Kft.-vel, az „Atomerőművek üzemtanát” az MVM Paksi Atomerőmű Zrt.-vel, a „Webes és mobil alkalmazások” tantárgyat az Intellifactory Kft.-vel, míg a „Modern technológiák a pénzügyi informatikában” tantárgyat a Dorsum Zrt.-vel közösen alakítottak ki.

A Dunaújvárosi Főiskolán az általános felvételi eljárás keretében 419, a pótfelvételi ponthúzás után rendelkezésre álló adatok alapján további 86 fő kezdheti meg szeptemberben tanulmányait. A jelentkezett hallgatók bizonyos szakoknál magasan a minimum pontszám feletti eredményeket érték el, például gépészmérnöki alapképzésnél 329, mérnökinformatikus alapképzésnél 304, levelezős munkarendű gazdálkodási és menedzsment alapképzésünkre 471 átlagponttal lehetett bekerülni.

Az általános felvételi eljárásban alapképzésre 289 fő, felsőoktatási szakképzésre 173 fő, mesterképzésre 43 fő nyert felvételt. Nappali tagozaton 195, levelező tagozaton 310 újonnan felvett hallgató kezdheti meg szeptemberben a tanévet.
A felvettek közül 353-an érték el az államilag támogatott felvételi pontszámot és 152-en tanulhatnak önköltséges formában.

Címkék: DUF, felvételi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.