Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Május 02. 10:13, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Trafik - Tulajdonos: vesztese is lehet a törvénynek a Continental

Trafik - Tulajdonos: vesztese is lehet a törvénynek a Continental

Nem tudja, hogy hány, állítólag a Continental "cégcsoporthoz köthető" magánszemély nyert a trafikpályázaton, de a száz százalékban magyar tulajdonú vállalkozás akár vesztese is lehet az új rendszernek - nyilatkozta Sánta János tulajdonos a Délmagyarország internetes kiadásának.

Az üzletember a delmagyar.hu-n csütörtökön megjelent interjúban úgy fogalmazott: a Continental Dohányipari Zrt.-nek nincs pontos nyilvántartása az állítólag a "cégcsoporthoz köthető" nyertesekről. A cégcsoportnál több mint ötszázan dolgoznak, és közülük, illetve családtagjaik közül is biztosan sokan nyújtottak be pályázatot. De sokakat nem érdekelt ez a lehetőség, illetve azok közül sem nyert mindenki, aki pályázott.
Sánta János úgy fogalmazott, nem érti, mi a probléma azzal, ha valaki dolgozóik közül nyert. Nem volt tilos a dohányiparban dolgozók számára, hogy elinduljanak a pályázaton.
Az üzletember szerint a multinacionális vállalatok nem szeretnék, ha bevezetnék az új rendszert. E cégek éveken keresztül rengeteg polcpénzt fizettek ki. Megvették "kilóra" a kiskereskedőket, hogy csak az ő termékeiket árulják, más kisebb és nagyobb gyártók pedig ne kerüljenek fel a polcra. Úgy pedig nagyon nehéz eladni egy terméket, hogy a fogyasztó nem találkozik vele - tette hozzá.
Ha a versenyhátrány csökkenése miatt a Continental márkáinak forgalma 20 százalékot emelkedne, dohánypiaci részesedésük akkor is csak 6 százalékra nőne a jelenlegi 5-ről. A vállalkozó szerint "a csökkenő fogyasztást figyelembe véve - ez a kormányzat célja a trafiktörvénnyel - maga lenne a csoda".
Sánta János kifejtette, több mint 1400 - zömében vidéki - koncesszió nem kelt el. A Continental termékeit pedig inkább vidéken vásárolják. Ha ezekre a helyekre nem pályázik senki, akkor ott gyakorlatilag nem lesz dohánytermék, így a vállalkozás igen nagy vesztese lehet a trafiktörvénynek, mert fogyasztók nem tudnak hozzájutni termékeikhez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során