Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Július 25. 07:33, hétfő | Kék hírek
Forrás: HírTV

Trükközött a soproni hotel

Trükközött a soproni hotel

Kizárhatják a Magyar Szálloda Szövetségből azt a soproni hotelt, ahol 500 forintos felárat számoltak fel vendégeiknek az üdülési csekk után.

Az utalvány kibocsátásával és ügyfélszolgálati teendőivel megbízott Nemzeti Üdülési Szolgálat jogszerűtlennek találta az eljárást. A Nyugat-Dunántúlon eddig ötszáz alkalommal ellenőriztek idegenforgalmi- és vendéglátóhelyeket a hatóságok. Kétszer annyi szabálytalanságot találtak, mint tavaly.


Nem számolhatnának fel a szállodák vagy panziók felárat az üdülési csekkel fizető vendégeknek. Az utalvány beváltásáért legfeljebb a számlán szereplő összeg 6 százalékát kérhetnék el. Ha ennél vastagabban fog a ceruza, kérni kell a panaszkönyvet, tanácsolják a fogyasztóvédők. A Nyugat-Dunántúlon eddig ötszáz alkalommal ellenőriztek idegenforgalmi- és vendéglátóhelyeket a hatóságok. Kétszer annyi szabálytalanságot találtak, mint tavaly.

Uniós felügyelet

Év eleje óta a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságon belül működik az Európai Fogyasztói Központ. A hálózatnak az Európai Unió valamennyi tagállamában van helyi szervezete. Az elmúlt fél évben 210 esetet vizsgált ki a központ magyarországi szervezete. A légitársaságokon kívül az internetes vásárlásokkal, a mobiltelefonra letölthető tartalmakkal és az utazási szerződésekkel kapcsolatos panaszok a leggyakoribbak. (lm)

hírTV

Címkék: undefined

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.