Városlista
2021. március 2, kedd - Lujza

Hírek

2012. Április 11. 15:37, szerda | Helyi
Forrás: InfoDunaújváros / fotó: FM RFK.

Ötven perc alatt a börtönbe

Ötven perc alatt a börtönbe

Középiskolás diákok előtt debütált a dunaújvárosi rendőrök új, egy diszkóbalesetet bemutató prevenciós filmje

- A dunaújvárosi Városháza előtt pár éve bemutattunk egy diszkóbaleset szimulációt, akkor jött az ötlet, hogy egy hosszabb, a felelőtlen döntés következményeinek egész láncolatát bemutató oktatófilmet kellene készíteni - nyilatkozta lapunknak Kőhalmi László rendőr törzszászlós, az elkészült mű ötletgazdája, szerda délelőtt a Dunaújvárosi Főiskola előadójában tartott bemutató előtt.. - Az elképzelés nem csak a kapitányság, de a társzervek érdkelődését is felkeltette, akikkel közösen, 2010-ben el is készítettük az anyagot. A szereplők a valóságban is ugyanazat a munkát végzik mint a filmben, a balesetet okozó és elszenvedő lányokat pedig rendőrkollégák alalkították. A film dunaújvárosi helyszíneken - rendőrség, bíróság, börtön - játszódik, s minden majdnem pontosan úgy történik, mint a való életben.

- Ez a film a mindennapi élet veszélyeire hívja fel a figyelmet, s nem egy filmszemlére készült, akadhatnak benne hibák - mondta el köszöntőjében Budavári Árpád, városunk rendőrkapitánya. - De az 52 perces film kiválóan bemutatja azt az eseménysorozatot, amihez egy kábítószeres vagy ittas vezetés okozhat, egészen a börtöneb vonulásig. S a fizikai rehabilitáció csak az egyik oldal, magunkban elrendezni a történteket sokkal nehezebb - mondta el Budavári Árpád.

A közel száz középiskolás diáknak bemutatott filmet - melyet a DSTV munkatársai forgattak le díjmentesen - nagyhatású, elgondolkodtató prevenciós anyagnak szántáka készítők. A vetítést követő kérdezz-felelekben csak néhány fiatal mert kéredzni, őket elsősorban a drog-fogyasztás, drog-birtoklás és az újraélesztés érdekelte. Kérdéseikre Reszegi Imre dunaújvárosi mentőparancsnok, dr. Hámos Edit bírónő és az ügyészséget képviselő, nevét elhallgatni kívánő ügyésznő válaszolt. A rendőrség további tervei között kiscsoportos, "beszélgetős" előadások is szerepelnek.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 02. 00:00, kedd | Helyi

TETTEN ÉRT SZABÁLYSÉRTŐ

A rendőrök elejét vették a tragédiáknak a 7-es számú főúton, Székesfehérvárnál.

2021. Március 01. 12:19, hétfő | Helyi

EMLÉKEZETES SZÜLETÉSNAP

Zétény a harmadik születésnapján rendőrautóval érkezett a ,,munkahelyére”.

2021. Február 23. 00:00, kedd | Helyi

SZABÁLYTALAN RAKOMÁNYRÖGZÍTÉS MIATT SZŰRTÉK KI A FORGALOMBÓL

A rendőrök megakadályozták a tehergépkocsi továbbhaladását.

2021. Február 19. 08:06, péntek | Helyi

Férfi röplabda Extraliga - Kecskeméti siker Dunaújváros ellen

A Kecskemét vendéglátóként négy szettben kerekedett a Dunaújváros fölé a férfi röplabda Extraliga alapszakaszának szerdai mérkőzésén.