Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Április 11. 15:37, szerda | Helyi
Forrás: InfoDunaújváros / fotó: FM RFK.

Ötven perc alatt a börtönbe

Ötven perc alatt a börtönbe

Középiskolás diákok előtt debütált a dunaújvárosi rendőrök új, egy diszkóbalesetet bemutató prevenciós filmje

- A dunaújvárosi Városháza előtt pár éve bemutattunk egy diszkóbaleset szimulációt, akkor jött az ötlet, hogy egy hosszabb, a felelőtlen döntés következményeinek egész láncolatát bemutató oktatófilmet kellene készíteni - nyilatkozta lapunknak Kőhalmi László rendőr törzszászlós, az elkészült mű ötletgazdája, szerda délelőtt a Dunaújvárosi Főiskola előadójában tartott bemutató előtt.. - Az elképzelés nem csak a kapitányság, de a társzervek érdkelődését is felkeltette, akikkel közösen, 2010-ben el is készítettük az anyagot. A szereplők a valóságban is ugyanazat a munkát végzik mint a filmben, a balesetet okozó és elszenvedő lányokat pedig rendőrkollégák alalkították. A film dunaújvárosi helyszíneken - rendőrség, bíróság, börtön - játszódik, s minden majdnem pontosan úgy történik, mint a való életben.

- Ez a film a mindennapi élet veszélyeire hívja fel a figyelmet, s nem egy filmszemlére készült, akadhatnak benne hibák - mondta el köszöntőjében Budavári Árpád, városunk rendőrkapitánya. - De az 52 perces film kiválóan bemutatja azt az eseménysorozatot, amihez egy kábítószeres vagy ittas vezetés okozhat, egészen a börtöneb vonulásig. S a fizikai rehabilitáció csak az egyik oldal, magunkban elrendezni a történteket sokkal nehezebb - mondta el Budavári Árpád.

A közel száz középiskolás diáknak bemutatott filmet - melyet a DSTV munkatársai forgattak le díjmentesen - nagyhatású, elgondolkodtató prevenciós anyagnak szántáka készítők. A vetítést követő kérdezz-felelekben csak néhány fiatal mert kéredzni, őket elsősorban a drog-fogyasztás, drog-birtoklás és az újraélesztés érdekelte. Kérdéseikre Reszegi Imre dunaújvárosi mentőparancsnok, dr. Hámos Edit bírónő és az ügyészséget képviselő, nevét elhallgatni kívánő ügyésznő válaszolt. A rendőrség további tervei között kiscsoportos, "beszélgetős" előadások is szerepelnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.