Városlista
2019. november 21, csütörtök - Olivér

Hírek

2019. November 06. 01:52, szerda | Helyi

Új darabot próbálnak a Bartókban

Új darabot próbálnak a Bartókban

- Az én olvasatomban ez a darab egy látlelet, korrajz a \'80-as évektől számított Magyarországról. A mondanivalója is ezzel foglalható össze leginkább, hogy a mai magyar valóság karikatúrája- mondta a rendező.

Egy újabb bemutatóra készül a Bartók Kamaraszínház, Egressy Zoltán Portugál című tragikomédiáját Bodor Böbe rendezi. Az olvasópróbákat hétfőn délután kezdte meg a csapat.

Bodor Böbe nem első ízben állít színpadra előadást itt, Dunaújvárosban, hiszen az általa rendezett Frida Kahlo életéről szóló darabot tavaly májustól láthatta közönség, benne olyan szereplőkkel, akiket a most készülő tragikomédiában is láthatunk, például Auksz Éva vagy éppen Kovács Vanda. Dramaturgként pedig az előző évadban játszott Hajmeresztő című krimiből is kivette részét.

A most készülő darabban olyan kiváló színészek játékát láthatjuk még, mint például Szemán Béla, Sipos Imre, Őze Áron, Ujláb Tamás.

Mint azt Bodor Böbe elmondta, saját magától nem választotta volna ezt a darabot. Túl nagy falatnak tartotta, nem mert hozzányúlni, mivel egy legendás kortárs műről van szó, amit számtalanszor színpadra vittek már, például a Katona József Színházban, Miskolcon, illetve filmet is csináltak belőle. Ám Őze Áron, színházunk igazgatójának felkérte ezen darab megrendezésére, és örömmel, nagy elánnal vetette bele magát a munkába.

Címkék: bartók, színház

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 20. 14:48, szerda | Helyi

Miserend változás Krisztus király főünnepén

November 24-én (vasárnap) „Krisztus, a mindenség királya” főünnepén a Mária rádió a dunaújvárosi főtemplomból közvetíti az aznapi ünnepi szentmisét, amely így kivételesen nem ½ 9-kor, hanem 9 órakor kezdődik.

2019. November 19. 16:50, kedd | Helyi

Rémhírkeltés a kórházról

Egy félévtizeddel ezelőtti - azóta már elvetett - előterjesztést vett elő néhány médium, valószínűleg nem véletlenül. Tény az, hogy az egészségügyi ellátás mimősége mindannyiunk számára nagyon fontos .

2019. November 19. 11:33, kedd | Helyi

Régi dunapentelei történetek a könyvtárban

2019. november 21. csütörtök 17 órakor Schlitterné Nyuli Anna: RÉGI DUNAPENTELEI TÖRTÉNETEK III.című könyvének bemutatója lesz a könyvtárban. Helyszín: József Attila Könyvtár.

2019. November 17. 21:34, vasárnap | Helyi

Bartók ajánlja: Elnémulás

A megrendítően szép Elnémulás című darab, a kis nemzetek nyelvéért érzett felelősség balladisztikusnak is mondható drámája.