Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Február 05. 19:16, hétfő | PR

Új év, új takarékoskodási trükkök

Új év, új takarékoskodási trükkök

A januári évkezdet remek lehetőség arra, hogy változtassunk a szokásainkon. Nagy levegővétellel többek közt az anyagi jellegű megszokásainkat is átalakíthatjuk.

Nagyon jellemző honfitársainkra, hogy nem gondolják át a pénzügyi manővereiket, és kapkodva, félinformációk alapján lépnek meg olyan horderejű döntéseket, amelyek évekre kihatnak az életükben.
A vizsgálatok szerint például az átlagember fél órán belül dönt arról, megvesz-e egy lakást, vagy sem, mikor személyesen megnézi.

Mit jelent a pénzügyi tudatosság?

A szakemberek évek óta figyelmeztetnek, hogy milliókat nyerhetünk például, ha hitelfelvételkor az online kalkulátorokkal az összes opciót megvizsgáljuk, ami szóba jöhet. Majd, mielőtt szerződést kötünk, az azonnali döntés helyett átböngésszük az összes információt.
A THM-akár 1 százalékponttal is lehet csökkenteni, ha megnézzük, milyen feltételeknek tudunk megfelelni, milyen ‘vállalásokat’ tudunk tenni - például ha a hitelező bankhoz utaltatjuk a fizetésünket. A havi pár ezer forint törlesztőrészlet különbség milliókra futhat ki összességében, a teljes törlesztési időszak alatt.

Mire gurulnak el a fillérek?

A sok kis összegből lesz a nagy: a sok kis elfolyt pénznek érdemes utánajárni. Év elején átgondolhatjuk, mi az, amit 2018-tól változtatni érdemes ezen a téren.
A szolgáltatásoknak például, amiket fizetünk, időről időre utána járhatunk: biztos azt a csomagot fizetjük, amire szükségünk van? Nem váltott át a szolgáltató (bank, mobil) esetleg egy drágábbra, amit nem vettünk észre?
A napi szokásainkat is megvizsgálhatjuk. Ha például a drága éjjel-nappali boltba ugrunk be a sarkon minden este, mert nincs otthon semmi, nem érdemesebb hetente egyszer bevásárolni egy olcsóbb üzletben? Biztos kell három drága szakkör, foglalkozás a gyerekünknek egy héten, mikor abból kettőt nem szeret?

Mióta fizetjük a hitelt?

Ha már egy kicsit tudunk takarékoskodni, a lehető leggyorsabban fizessünk vissza a tartozásainkat. Számos olyan banki lehetőség van, mint amilyen az adósságrendező hitel vagy a hitelkiváltás, ami lehetővé teszi a könnyebb törlesztést.
Az előtörlesztés illetve a végtörlesztés segítségével idő előtt lezárhatjuk a hitel ügyletünket.

Az idő is érték

Sok mindennel lehet spórolni. Ha az időnkkel okosan bánunk felkeléstől lefekvésig, nap mint nap, jobb és hatékonyabb munkát tudunk végezni. Ez ugyan nem úgy hangzik, mint amiből meggazdagodnánk 2018 december 31-ig, de érdemes tudni, a jó időbeosztás a sikeres emberek egyik legfőbb jellemzője.
Ha a napunk egy része eddig elment értelmetlen tevékenységekre - például közösségi médiára, hírolvasgatásra, távoli menzára való ki- besétálásra a munkahelyről - , változtathatunk ezen.
A Facebookot használó emberek többsége például napi 1, de inkább 2-3 órát tölt az oldalon. Félelmetes mennyiségű időpazarlás - ennyi idő alatt sok feladatunkkal haladhatunk előre a munkahelyünkön. Vagy: szuper nyelvoktató applikációk vannak, amikkel az órákig tartó scrollozás és like-olgatás helyett gyakorolhatunk egy nyelvet, akár a vonaton ülve.
Ha az időnket úgy kezeljük, mint a pénzünket, sokat kihozhatunk belőle.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat