Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. December 16. 20:51, hétfő | Helyi
Forrás: Kovács Bettina

Új lehetőség városunkban az inkontinencia kezelésére!

Új lehetőség városunkban az inkontinencia kezelésére!

Dr. Mészáros Lajos, a Szent Pantaleon Kórház főigazgatója egy új készülék létezésére, alkalmazására és kezelési lehetőségére szeretné felhívni a figyelmet:

Napjainkban elég sok embert érint az inkontinencia, ami azt jelenti, hogy akaratlanul vizeletet, vagy székletet veszít a páciens. A társadalombiztosítás egyik legmagasabb költségtétele az inkontinencia termékek, a megfelelő betétek és pelenkák finanszírozása. Ez a probléma nemcsak az idősebb korosztályt érinti, előfordulhat fiatalabbaknál is. Jelentkezhet nőknél szülés után ideiglenesen, amíg újra meg nem erősödnek a gátizmok, vagy változó korban lévő nőknél, ritkábban férfiaknál. Az inkontinenciákban komoly javulást lehet elérni a medencei és fenékizmok tornáztatásával. Nem könnyű elsajátítani a gyógytorna helyes technikáját. Ehhez nyújt jelentős segítséget egy mágnes terápiás készülék, ami a közelmúltban került a kórházunkba. A készülék ezeknek az izmoknak az összehúzódását váltja ki és ezáltal, megerősíti azokat, egyúttal megérezteti, mely izmokat kell a betegnek tornáztatni. Így a legtöbb esetben helyreáll a vizelet visszatartás képessége. Ilyen gép Magyarországon tudomásom szerint kettő működik, az egyik a mi kórházunkban.
Elsősorban a rehabilitációs ellátásban részesülőknél fogjuk használni ezt a gépet, ahol a mozgásszervi panaszok kezelése mellett ily módon az enyhe és középsúlyos inkontinenciák kezelése is lehetővé válik. Természetesen kiegészítve a gyógytorna, fizikoterápia, masszázs és egyéb szükséges kezelésekkel.

E mellett több más indikációban is használatos ez a berendezés. Férfiak esetében prosztatagyulladás kezelések kiegészítésénél, merevedési zavarok kezelésében rendkívül jó hatású, valamint az ejakuláció és az orgazmus minőségében is jelentős javulás érhető el ezeknek az izmoknak a megerősítésével. Nőknél vizeletinkontinencia esetén szülés után két hónappal már alkalmazható és itt is jelentős eredményt lehet elérni nemcsak a vizelettartásban, hanem a szexuális életben is.

A kezelés ruhában történik, nem kell levetkőzni, elektródák sem szükségesek. A beteg kényelmesen ül egy kezelő fotelben.

Bárki kezeltetheti magát?

Kontraindikációt képeznek (ellenjavallt ez a kezelés) a beteg szervezetébe beültetett fémek és a szívritmuszavar esetén. Tulajdonképpen olyan esetben nem használható, ahol egy MR vizsgálat sem javasolt. A kezelés előtt orvosi célú állapotfelmérés szükséges, hogy biztos legyen az a diagnózis, amire a kezelést adjuk. Urológiai, nők esetében pedig nőgyógyászati vizsgálat is megelőzi a kezelést.

Fitnesz célú alkalmazás is lehetséges, farizom erősítésre, alakformálásra is használható. Ez azonban nem TB finanszírozott, ahogyan a férfiak potenciazavarának kezelése sem.

Ilyen esetben a kezelés költségtérítéses 5.000 forint alkalmanként, eredmény általában legalább 10 kezeléstől várható. A kezelést a kórház magasföldszintjén a Mozgásszervi rehabilitációs osztály, Pelvicenter szakrendelésén végzik és ott is kell bejelentkezni személyesen, vagy hétköznap 10-12-ig 06-25 550-477-es telefonszámon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.