Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2011. Május 05. 21:13, csütörtök | Helyi

Új képeslapok Dunaújvárosról

Új képeslapok Dunaújvárosról

A képeslap kiadás/forgalmazás a városmarketing fontos eleme. Ez a filozófia is megjelenik a most elkészült, Dunaújvárost bemutató új képes-levelezőlapokon, amelyek megjelentetését sajtótájékoztató keretében ismertette dr. Bocsi Andrea

Három új képeslappal lehet gazdagabb a Dunaújváros története képeslapokon című könyv valamikori újabb kiadása. A most megjelentetett három képeslaphoz az irodavezető reményei szerint újabbak is felsorakoznak majd. Élő a szándék arra, hogy városunk rejtett, sajátos nézőpontból feltárulkozó szépségeit is a városunkba látogatók kezébe adhassák. Amint a most elkészült háromszor ötszáz képeslap nagyobb részét megvásárolják az irodába betérők, illetve más árusítóhelyek képeslap vásárlói. Most tárgyalnak többekkel bizományi árusításról.

Az egyik lap középpontjában a sokszor méltatlanul mellőzött Martinász szobor látható. Baloldalt a főiskola előtti park, egy szabad strandi részlet, a Dózsa György tér, jobboldalt az Őrzők szoborcsoport virágokkal, az Aquantis élményfürdő és az 1848-as emlékmű a város látképével. A másikon Dunaújváros látható madártávlatból. A látképét átlósan fotócsík keresztezi, benne Vasmű úti részlet, Aquantis gyógyászati központ, Duna-parti látkép, Aratók szoborcsoport, Európa-nap a Városháza téren. A harmadik kép a Dózsa Görgy teret láttatja kevéssé megszokott nézőpontból, a békák szökőkúttal.

A fotók szerzői: Gergely Szilvia, Koltai Zoltán, Köller Balázs, Márton Andrea, Prosek Zoltán. Ketten, Koltai Zoltán, Köller Balázs lemondtak képeik jogdíjáról, segítve a képeslapok elkészültét.

Dr. Bocsi Andrea hangsúlyozta, hogy a megjelentetett képeslapokkal is ellensúlyozni kívánják azt a sajnos még mindig sokszor tapasztalható közvélekedést, miszerint Dunaújváros jellegtelen iparváros. A képeslapokon szerepel a három éve pályázatnyertes logó és szlogen: Dunaújváros: Ellentétek harmóniája, ami városunk eme sajátosságának elfogadtatását szolgálja.

Ugyanezen célból tervezik internetes képeslap-küldő szolgáltatás elindítását, mégpedig Dunaújváros értékeit bemutató képek minél nagyobb kínálatával. Az is a városmarketing része lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.