Városlista
2022. augusztus 16, kedd - Ábrahám

Hírek

2013. December 08. 16:30, vasárnap | Helyi

Újabb adománygyűjtő-pontok!

Újabb adománygyűjtő-pontok!

Több intézmény is csatlakozott már a Dunaújvárosi Mikulásgyár adománygyűjtő akciójához!

Közeledik a karácsony. A család, a szeretet, az egymásra odafigyelés ünnepe. Ilyenkor nagyon sokan szeretnének adni, ajándékozni, megosztani másokkal, amijük van.

Nincs ez másképp városunkban sem. Számtalan szervezet indított már ajándékgyűjtési akciót. A legfontosabb azonban az, hogy minden ajándék odajusson, ahol arra a legnagyobb szükség van.
Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere ennek érdekében kéréssel fordul minden adni, ajándékozni vágyó dunaújvárosihoz:„A sok-sok segíteni akarás nem szabad, hogy kioltsa egymást. Csak közösen tudjuk igazán széppé tenni városunk kisgyermekeinek karácsonyát. Éppen ezért december másodikától megnyitja kapuit a DUNAÚJVÁROSI MIKULÁSGYÁR a Dózsa Mozicentrumban és az MMK-ban, ahová minden adományozó ajándékát szeretettel várják.”

Gyűjtőpontok:

- Dózsa Mozicentrumban

- DVG Zrt. piacfelügyeletiirodája

- DunaújvárosiFőiskola

- DunaújvárosiKereskedelmiés Iparkamara

- Móricz iskola

- Peugeot Máté Márkakereskedés és Márkaszerviz

- Hideghengermű Büféje, Pinxit 2003 Kft.

- MMK (ahola baptisták országos gyűjtésemellett dunaújvárosigyerekeknek is gyűjtenek)

Az ily módon összegyűjtött felajánlásokat december 21-én, szombaton vehetik át városunk óvodáiból, iskolából meghívott hátrányos helyzetű gyermekek, akik a DMC jóvoltából az ajándékosztás után ingyenes filmvetítésen is részt vehetnek.
A gyűjtés a cipős doboz akcióhoz hasonlóan történik.

Azok a szervezetek, akik csatlakozni szeretnének, jelentkezzenek a dunaujvaros@tourinform.hu email címen, vagy a 06/30-9929400-as telefonszámon.

Várjuk a felajánlásokat: játékot, tanszert és könyvet, nem lezárt dobozban, csomagolva, a nem és a korosztály megjelölésével.

Tegyük közösen szebbé gyermekeink karácsonyát!

(A Mikulásgyár angyalát Czigler Zsófi festette az Arany János iskolából)

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 22. 07:00, péntek | Helyi

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon, ezzel 33-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.

2022. Július 17. 14:03, vasárnap | Helyi

Szabadstrand nyílt Tiszabábolnán

A vízi turizmusnak, az ökoturizmusnak óriási a szerepe a dél-borsodi, tiszai települések életében, ezért is jelentős lépés, hogy Tiszabábolnán szabadstrandot nyitottak

2022. Július 16. 07:00, szombat | Helyi

Meghalt egy kisgyerek és nővére egy tűzijátékon Franciaországban

Egy 7 éves kisfiú és 24 éves nővére életét vesztette, további hét ember megsérült a francia nemzeti ünnep alkalmából csütörtök este rendezett tűzijátékon a nyugat-franciaországi Cholet-ban,

2022. Július 12. 18:46, kedd | Helyi

Ötéves csúcsot döntött az éves hazai áramfogyasztás tavaly

Magyarország villamosenergia-felhasználása 4,9 százalékkal emelkedett tavaly az előző évhez képest, ezzel ötéves csúcsot állított be