Városlista
2019. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2019. Június 20. 13:02, csütörtök | Helyi sport
Forrás: acelbikak.net

Újabb kanadai játékos érkezett az Acélbikákhoz

Újabb kanadai játékos érkezett az Acélbikákhoz

Alakul a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata, a napokban újabb légiós érkezett a DAB-hoz, méghozzá egy újabb kanadai játékos.

Grant Baker (balról) 26 éves 185 centiméteres 97 kilogrammos hátvéd Calgaryban született, itt is kezdett el jégkorongozni, majd végig járta a korosztályos bajnokságokat. Junior éveit az Alberta Junior Hockey League-ben (AJHL) szereplő Lloydminster Bobcats együttesénél töltötte, amelynek két évig csapatkapitánya is volt, és egyszer a liga All-Star csapatában is helyet kapott. A 2014/2015-ös szezontól az USports kanadai egyetemi ligában szereplő Mount Royal University együttesénél szerepelt, amelyet öt éven keresztül erősített, s összesen 128 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 33 pontot (6 gól, 27 gólpassz) szerzett.
A DAB szakvezetése mindenképpen szeretett volna egy védekező típusú hátvédet, s benne találta meg azt a játékost, akire szükség lehet a védelem erősítéséhez. Bakernek az első éve lesz ez Európában, és nagyon szeretne bizonyítani.
A márciusban befejeződött szezonban az Acélbikák hatalmas csalódást okoztak a szereplésükkel, utolsó előttiek lettek az Erste Ligában, miközben a cél a négy közé jutás volt. Tehát egyáltalán nem csoda, hogy alaposan átalakult a keret.
Két új edző érkezett, a szlovák Miroslav Ihnacak lett a vezetőedző, segítője pedig a szintén szlovák Jan Vodila.
A védelembe a kanadai-magyar kettős állampolgárságú Kovács Bronson jött Debrecenből, majd most Grant Baker.
A csatársorban láthatjuk majd a dunaújvárosi nevelésű, de legutóbb a DVTK-ban játszó Somogyi Balázst, a MAC-ból a szintén kanadai-magyar kettős állampolgár Dansereau Keegent, és Silló Arnoldot, aki Debrecenből jött. (A két utóbbi hokis korábban már játszott Dunaújvárosban.)
A szakvezetés szerződést hosszabbított a kapus Pinczés Bendegúzzal, a védő Hruby Gellérttel, a csatár Azari Zsolttal, Németh Péterrel és Pinczés Olivérrel.
A távozók listája: Léránt René (hátvéd, DEAC), Tóth Gergely (hátvéd, Ferencvárosi TC), Henrich Jabornik (JKH GKS Jastrzębie, Lengyelország), Mestyán István (hátvéd, DEAC), Nagy Márk (csatár ?), Szabó Dávid (hátvéd, Brassó).

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 16. 19:43, kedd | Helyi sport

Két dunaújvárosi készülhet a vébére

Hüttner Csaba kapitány kijelölte, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöksége pedig jóváhagyta az olimpiai kvalifikációs vébén induló magyar válogatott keretet. A Dunaferrből Hajdu Jonatán és Kiss Balázs lesz ott Szegeden.

2019. Július 16. 19:36, kedd | Helyi sport

DPASE: dübörög a felkészülés

A Dunaújváros PASE NB III-as felnőtt labdarúgócsapata már három hete munkába állt, és ezen a héten két edzőmérkőzés vár rájuk.

2019. Július 16. 19:29, kedd | Helyi sport

SIKERES TEHETSÉGGONDOZÁSI PÁLYÁZAT

A DKKA-Dunaújvárosi Kézilabda Akadémia Nonprofit Kft. sikeresen pályázott a hazai és határon túli sporttehetségek fejlesztő tehetséggondozó program keretében.

2019. Július 13. 21:30, szombat | Helyi sport

SZURKOLÓI ANKÉT A CAMPUSBAN

A Campus étteremben került sor arra a szurkolói ankétra, amelyen a DKKA NB I-es női kézilabdacsapata volt a téma.