Városlista
2019. október 15, kedd - Teréz

Hírek

2019. Június 20. 13:02, csütörtök | Helyi sport
Forrás: acelbikak.net

Újabb kanadai játékos érkezett az Acélbikákhoz

Újabb kanadai játékos érkezett az Acélbikákhoz

Alakul a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata, a napokban újabb légiós érkezett a DAB-hoz, méghozzá egy újabb kanadai játékos.

Grant Baker (balról) 26 éves 185 centiméteres 97 kilogrammos hátvéd Calgaryban született, itt is kezdett el jégkorongozni, majd végig járta a korosztályos bajnokságokat. Junior éveit az Alberta Junior Hockey League-ben (AJHL) szereplő Lloydminster Bobcats együttesénél töltötte, amelynek két évig csapatkapitánya is volt, és egyszer a liga All-Star csapatában is helyet kapott. A 2014/2015-ös szezontól az USports kanadai egyetemi ligában szereplő Mount Royal University együttesénél szerepelt, amelyet öt éven keresztül erősített, s összesen 128 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 33 pontot (6 gól, 27 gólpassz) szerzett.
A DAB szakvezetése mindenképpen szeretett volna egy védekező típusú hátvédet, s benne találta meg azt a játékost, akire szükség lehet a védelem erősítéséhez. Bakernek az első éve lesz ez Európában, és nagyon szeretne bizonyítani.
A márciusban befejeződött szezonban az Acélbikák hatalmas csalódást okoztak a szereplésükkel, utolsó előttiek lettek az Erste Ligában, miközben a cél a négy közé jutás volt. Tehát egyáltalán nem csoda, hogy alaposan átalakult a keret.
Két új edző érkezett, a szlovák Miroslav Ihnacak lett a vezetőedző, segítője pedig a szintén szlovák Jan Vodila.
A védelembe a kanadai-magyar kettős állampolgárságú Kovács Bronson jött Debrecenből, majd most Grant Baker.
A csatársorban láthatjuk majd a dunaújvárosi nevelésű, de legutóbb a DVTK-ban játszó Somogyi Balázst, a MAC-ból a szintén kanadai-magyar kettős állampolgár Dansereau Keegent, és Silló Arnoldot, aki Debrecenből jött. (A két utóbbi hokis korábban már játszott Dunaújvárosban.)
A szakvezetés szerződést hosszabbított a kapus Pinczés Bendegúzzal, a védő Hruby Gellérttel, a csatár Azari Zsolttal, Németh Péterrel és Pinczés Olivérrel.
A távozók listája: Léránt René (hátvéd, DEAC), Tóth Gergely (hátvéd, Ferencvárosi TC), Henrich Jabornik (JKH GKS Jastrzębie, Lengyelország), Mestyán István (hátvéd, DEAC), Nagy Márk (csatár ?), Szabó Dávid (hátvéd, Brassó).

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 28. 08:44, szombat | Helyi sport

Újabb győzelem az Erste Ligában

A Vasas elleni 6-4-es hazai sikerrel őrizte meg hibátlan mérlegét a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata az Erste Ligában.

2019. Szeptember 21. 09:16, szombat | Helyi sport

Továbbra is veretlenek a dunaújvárosi hokisok

Idei harmadik mérkőzését is megnyerte az Erste ligában a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely egy nagyon veszélyes Debrecent győzött le 4-1-re a Dunaújvárosi Jégcsarnokban.

2019. Szeptember 05. 21:25, csütörtök | Helyi sport

ÁTLÉPTEK EGY HATÁRT!

Augusztus végén a DKKA két leány kézilabdacsapata is egy hetes edzőtáborban vett részt a határon túlon, Adán. Az edzések mellett a csapatépítés is fókuszba került.

2019. Augusztus 31. 09:06, szombat | Helyi sport

Ajándék a polgármesternek az akadémiától

Csapatképpel, versenymezzel lepte meg a DKKA vezetése Cserna Gábor polgármestert.