Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Június 20. 13:02, csütörtök | Helyi sport
Forrás: acelbikak.net

Újabb kanadai játékos érkezett az Acélbikákhoz

Újabb kanadai játékos érkezett az Acélbikákhoz

Alakul a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata, a napokban újabb légiós érkezett a DAB-hoz, méghozzá egy újabb kanadai játékos.

Grant Baker (balról) 26 éves 185 centiméteres 97 kilogrammos hátvéd Calgaryban született, itt is kezdett el jégkorongozni, majd végig járta a korosztályos bajnokságokat. Junior éveit az Alberta Junior Hockey League-ben (AJHL) szereplő Lloydminster Bobcats együttesénél töltötte, amelynek két évig csapatkapitánya is volt, és egyszer a liga All-Star csapatában is helyet kapott. A 2014/2015-ös szezontól az USports kanadai egyetemi ligában szereplő Mount Royal University együttesénél szerepelt, amelyet öt éven keresztül erősített, s összesen 128 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 33 pontot (6 gól, 27 gólpassz) szerzett.
A DAB szakvezetése mindenképpen szeretett volna egy védekező típusú hátvédet, s benne találta meg azt a játékost, akire szükség lehet a védelem erősítéséhez. Bakernek az első éve lesz ez Európában, és nagyon szeretne bizonyítani.
A márciusban befejeződött szezonban az Acélbikák hatalmas csalódást okoztak a szereplésükkel, utolsó előttiek lettek az Erste Ligában, miközben a cél a négy közé jutás volt. Tehát egyáltalán nem csoda, hogy alaposan átalakult a keret.
Két új edző érkezett, a szlovák Miroslav Ihnacak lett a vezetőedző, segítője pedig a szintén szlovák Jan Vodila.
A védelembe a kanadai-magyar kettős állampolgárságú Kovács Bronson jött Debrecenből, majd most Grant Baker.
A csatársorban láthatjuk majd a dunaújvárosi nevelésű, de legutóbb a DVTK-ban játszó Somogyi Balázst, a MAC-ból a szintén kanadai-magyar kettős állampolgár Dansereau Keegent, és Silló Arnoldot, aki Debrecenből jött. (A két utóbbi hokis korábban már játszott Dunaújvárosban.)
A szakvezetés szerződést hosszabbított a kapus Pinczés Bendegúzzal, a védő Hruby Gellérttel, a csatár Azari Zsolttal, Németh Péterrel és Pinczés Olivérrel.
A távozók listája: Léránt René (hátvéd, DEAC), Tóth Gergely (hátvéd, Ferencvárosi TC), Henrich Jabornik (JKH GKS Jastrzębie, Lengyelország), Mestyán István (hátvéd, DEAC), Nagy Márk (csatár ?), Szabó Dávid (hátvéd, Brassó).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.