Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Július 12. 15:17, kedd | Helyi

Újabb száz gyerek az angol táborban – a Hankook támogatásával

Újabb száz gyerek az angol táborban – a Hankook támogatásával

A „Hankook Értékteremtő Program” keretében a vállalat kiemelt figyelmet fordít a fiatalok oktatásának támogatására, így idén is folytatódott a nagysikerű angol nyelvű táboroztatási program.

Az első tábort 2014-ben szervezték, Hankookban dolgozó szülők, illetve helyi iskolák gyermekei számára, tavaly pedig már országos szinten meghirdették rászoruló, tehetséges diákoknak a Funside Angol Tábort. Tavaly nyáron csatlakozott a programhoz a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, így összesen 100 gyermek táborozását támogatta a Hankook.


Közel hatvan gyermek táborozott az első turnusban Balatongyörökön július 3.-9. között. A csoport a vállalt dolgozóinak gyermekeiből, illetve 14 iskola tanulóiból tevődött össze. Néhány visszajelzés, maguktól a gyerekektől:


Czimmermann Bálint így mesélt a táborról: - Az anyukám angoltanár, egész életemben angolul tanultam. Ettől függetlenül úgy érzem, hogy az elmúlt öt napban sikerült sok újdonságot tanulnom, a hétközbeni, egész délutánt átölelő aquaparkos kirándulás pedig óriási élmény volt.


- Sok izgalmas program volt a tanuláson kívül – vette át a szót Kovács Polett, a dunaújvárosi Vasvári Pál Általános Iskola ötödik osztályos tanulója. - A kedvencem a buborékfoci volt. Összességében nagyon jól éreztem magamat a táborban, jók és hasznosak voltak az angolórák, kedvesek voltak a tanárok, úgy érzem sokat tanultam – emellett pedig új barátokkal is gazdagodtam.


- Egyértelműen az angolórák voltak a kedvenceim – fűzte tovább a Polett által megkezdett gondolatot Somfalvi Csenge, a dunaújvárosi Dózsa György Általános iskola hatodik osztályos tanulója. - Nagyon jól éreztem magam az elmúlt öt napban, sajnálom, hogy nem maradhattunk még egy pár napot. Jövőre mindenképpen vissza szeretnék jönni!


Új barátokkal gazdagodott Kelemen Bence is: - A buborékfoci volt egyértelműen a kedvencem a táborban, mert ilyet még sosem láttam és nagyon élvezetes volt: 4 a 4 ellen játszottunk és ezalatt a játék alatt szereztem a legtöbb új barátot!


A következő turnust a Nagycsaládosok Országos Egyesületének 40 tanulója alkotja, táboruk július 17-től 23-ig tart. Mintegy 7 millió forinttal támogatta a Hankook a közel 100 gyermek utaztatását és táboroztatását.


A pályázat célja, hogy a dolgozók és a helyi iskolák gyerekei mellett a nagycsaládban, gyakran nehéz anyagi körülmények között élő, tehetséges diákok is életre szóló élménnyel és tudással gazdagodjanak. Az angol nyelvű táborban napi négy órás intenzív kurzusokon tanulnak a diákok professzionális magyar és anyanyelvi tanároktól. A gyerekek különösen motiváltak, hogy használják is a tanultakat, hiszen a táborba szerte a környező országokból is érkeznek diákok. A tanórák mellett számos sport és egyéb szabadidős tevékenység színesíti az egy hetes tartózkodást és segíti, hogy igazi barátságok és országokon átívelő kapcsolatok alakuljanak ki.


De miről is szól a Hankook társadalmi felelősségvállalási programja?


A Hankook Tire Magyarország Kft. 2012-ben indította útjára átfogó társadalmi felelősségvállalási (CSR) programsorozatát, a „Hankook Értékteremtő Programot”, amely három pillérre épül: környezet, egészség és oktatási-társadalmi ügyek. A kezdeményezés célja, hogy a Hankook Tire Magyarország Kft., mint hazánk egyik legdinamikusabban fejlődő vállalata, felelős társadalmi szereplőként segítséget nyújtson olyan környezeti és társadalmi ügyekben, amelyek mindannyiunk érdekét szolgálják.


A program keretében már több helyi és országos vállaltnak adományoztak abroncsokat, így például a Dunaújvárosi- és az Országos Mentőszolgálatnak, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak, a Magyar Vöröskeresztnek, valamint több mint 250 kisebb, non-profit szervezetnek.


Ezen kívül rendezvények támogatásában is részt vettek, mint a Parázs-Varázs, illetve a Rácalmási Tökfesztivál.


A Hankook 2013. június elején útjára indította a Hankook Dolgozói Önkéntes Programot is, amelynek keretein belül a vállalat dolgozói, az általuk javasolt közhasznú szervezetek és közintézmények javára végezhetnek önkéntes munkát, amelynek eszközeit, segédanyagait a cég állja.


A vállalat és dolgozói ily módon 2013-15 folyamán mintegy 16 millió forint értékben járultak hozzá a helyi közösségek életminőségének jobbításához.
Társadalmi felelősségvállalási programjukat 2014-ben kiegészítették az angol tábor létrehozásával.


A vállalat ez idáig 11 millió forinttal finanszírozta 160 diák képzését, akik angol nyelvi táborban vehettek részt. A tanulók, akik a Hankook dolgozóinak gyermekei, 16 helyi (dunaújvárosi és rácalmási) iskola diákjai, valamint a Nagycsaládosok Országos Egyesülete ajánlásából kerültek ki, a Funside egyhetes nemzetközi angol táborában vehettek részt Balatongyörökön.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.