Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2011. Január 16. 19:28, vasárnap | Helyi

Újévi Gála Mágával

Újévi Gála Mágával

Tavaly a Vasmű, az idén a város ünnepli alapításának hatvanadik évfordulóját. Az ez évi nyitány a január 15-i „Gála 2011” koncert volt a Dunaújvárosi Főiskola Sportarénájában. A város zenei tehetségei után Mága Zoltán és az A

A Szonáta Zeneművészeti Alapítvány kezdeményezésére, más városokhoz hasonlóan, ezután Dunaújváros is újévi koncerttel kezdi el az esztendőt. A január 15-i gálán a Sándor Frigyes Zeneiskola zenekarai és a Móricz Zsigmond Általános énekkarának műsorát követően Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere mondott köszöntőt:

- Beigazolódott, hogy Dunaújvárosban is igény van egy ilyen jellegű, minőségi koncertre. Idén ünnepli városunk hatvanéves fennállását, s a rendezvénysorozat kezdete a mostani, - Mága Zoltán és az Angyalok fellépésével. Mága Zoltán, a hegedű virtuóza önmagát úgy aposztrofálja, hogy a „szeretet hegedűse”. Ő az, aki öregbíti hazánk hírnevét, a magyar zenei értékeket képviseli szerte a világban - fogalmazott Cserna Gábor. Végül a 2011-re mindenkinek egy nagyon nyugodt, sikeres évet kívánt.

- Egy művész számára mindig felemelő érzés, ha zeneértő, zenekedvelő közönség előtt játszik – vezette fel műsorát az Európa-díjas hegedűművész. - Bemutatom az Angyalokat: Nédó Olgát, Dorogi Esztert és Tóth Esztert, akik nem csak gyönyörűek, hanem szépen is játszanak. A hazai közönséget előnyben részesítő zenész öt kontinens, közel száz országában adott már koncertet. Mostani műsorát

Vivaldi Négy Évszakából a Téllel kezdte. A Cigány melódiák eljátszása után Hubay Jenő, Johann Strauss, Vittorio Monti, Kálmán Imre, Bizet népszerű dallamai szóltak „Mágás” stílusban. Köztudott, ő az a zenész, aki bátran vegyíti a komoly-, a cigány- és a popzenét. No, és persze nem maradhatott el a közönség-kedvenc, a Pacsirta, amelyről talán nem mindenki tudja, hogy Dimicu szerzeménye.

A fülbemászó dallamok közötti konferálásból az is kiderült, hogy a Száz Templomi Jótékonysági Koncert – 65. állomásához értek, s ennek bevételeiből közel százmillió forint értékben támogattak bajbajutott honfitársakon az elmúlt időkben. Dunaújváros sem marad ki a sorozatból, hiszen a nálunk megrendezendő templomi koncert teljes bevételét e helyütt felajánlja a zeneiskolának, hogy a gála első részében fellépett tehetséges gyerekek zenei képzését támogassa. S emelve a tétet, a mostani koncert alkalmából százezer forintot adományozott a Dunaújvárosi Szonáta Zeneművészeti Alapítvány javára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.