Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2014. Július 09. 07:22, szerda | Helyi

Életmentők kerestetnek

Életmentők kerestetnek

Guinness rekordkísérletre vállalkozik városunk. Az újraélesztés világrekordját szeretnénk megdönteni.

Mielőtt a fejükhöz kapnának értetlenül, a nem mindennapi kezdeményezés sajtótájékoztatóján Orosz Csaba tűzoltóparancsnok, Dr. Máté Ágnes ápolási igazgató, Feth Katalin a vöröskereszt helyi vezetője tájékoztatta a meghívottakat a Dózsa moziban, hogyan és miként történne a rekordkísérlet.

Tehát mintegy 180 órán keresztül végeznénk újraélesztést. ambu-babákon, folyamatosan megszakítás nélkül, igazoltan. Eddig a rekordot Szeged tartja, az ő egyhetes rekordjukat kellene megdönteni.

Mintegy 580 ember közreműködésével született meg a szegedi rekord, így nekünk is közel hasonló számú jelentkezőre van szükségünk,hogy sikerülhessen bekerülni a Guinness könyvébe.

A kórház, a helyi és a vasműs mentők, a katasztrófavédelem, a vöröskereszt kezdeményezéséhez munkahelyi , sport, baráti közösségek jelentkezését várják, s olyanokat is, akik támogatóként segítenék a nem mindennapi kezdeményezést.

Hogy mire van szükség?

Elsősorban jelentkezőkre. Nem szükséges semmilyen előképzettség, csupán szándék és kitartás, hogy részt vegyen a feladatban. A felkészítést a szervezők elvégzik.

Babákra. A szegedieknél a rekordkísérlet alatt 3 baba ment tönkre, mintegy 250.000+áfa egy ilyen bábu, tehát ennek a vásárlásához is kell segítség.

Étel, ital, fertőtlenítő, wc-papír azaz minden olyan "kellék", amely a 8 napos rekordkísérlet lebonyolításához elengedhetetlen.

A helyszín a Dózsa mozi lesz, az időpont augusztus 22.

Dr. Máté Ágnes elmonda, hogy szívesen csatlakoztak a kezdeményezőkhöz, hiszen a rekordkísérlet ráirányítja a figyelmet arra, hogy nem szabad félni az újraélesztéstől, hiszen a szabálytalanul vagy rosszul végzett újraélesztés is jobb, mintha nem merünk neki fogni embertárasunk megmentésének.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.