Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. Március 06. 07:42, péntek | Helyi

Ülnökök kerestetnek

Ülnökök kerestetnek

Értesítjük Dunaújváros lakosságát, hogy Magyarország köztársasági elnöke a 2015. évi bírósági ülnökválasztást 2015. március 7. napja és 2015. április 30. napja közé eső időtartamra tűzte ki.

Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése az Országos Bírósági Hivatal elnöke által megküldött adatok alapján a Székesfehérvári Törvényszékre 5 fő törvényszéki ülnököt, 1 fő pedagógus ülnököt, a Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságra (székhelye: Székesfehérvár) 10 fő ülnököt, a Dunaújvárosi Járásbíróságra 20 fő ülnököt és 10 fő pedagógus ülnököt választhat meg.

Ülnöknek az a 30. évét betöltött magyar állampolgár választható meg, aki nem áll a cselekvőképességet érintő gondnokság, vagy támogatott döntéshozatal hatálya alatt, továbbá büntetlen előéletű és nem áll közügyektől eltiltás hatálya alatt sem. Az ülnökök jogaira és kötelezettségeire vonatkozó tájékoztató a polgármesteri hivatal hirdetőtábláján, illetve az önkormányzat honlapján (www.dunaujvaros.hu) tekinthető meg. (A mellékletben csatoltam Önöknek a tájékoztatót és nyomtatványokat, valamint a városi honlap főoldalán lévő Ülnökválasztás 2015 elnevezésű banner alatt is megtalálhatják az érdeklődők.)

Az ülnököket a bíróság illetékességi területén lakóhellyel és választójoggal rendelkező magyar állampolgárok, a bíróság illetékességi területén működő helyi önkormányzatok és a társadalmi szervezetek - kivéve a pártokat - jelölik.

A fiatalkorúak büntető ügyeiben eljáró bíróság pedagógus ülnökeit a bíróság illetékességi területén működő alapfokú és középfokú nevelési-oktatási intézmények tantestületei jelölik.

A közigazgatási és munkaügyi bíróság ülnökeit elsősorban a munkavállalók és munkaadók érdek-képviseleti szervei jelölik.

A jelölt a jelölés elfogadásáról írásban nyilatkozik. A jelöltnek hatósági erkölcsi bizonyítvánnyal igazolnia kell büntetlen előéletét. Amennyiben ezen igazolási kötelezettségét elmulasztja, ülnökké megválasztani nem lehet. E bizonyítvány a Magyar Postánál beszerezhető formanyomtatványon (3.100 Ft igazgatási szolgáltatási díj megfizetése ellenében) igényelhető.

A jelöléshez szükséges formanyomtatványok Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában (2400 Dunaújváros, Városháza tér 1.) a IV. emelet 407-es irodahelyiségében szerezhetők be, illetve letölthetők az önkormányzat honlapján.

A hiánytalanul kitöltött formanyomtatványokat és az erkölcsi bizonyítványt 2015. április 3-ig lehet személyesen vagy postai úton benyújtani az ülnökválasztás megszervezésével megbízott osztályvezetőhöz. A pedagógus ülnök jelölteknek be kell mutatniuk képesítésüket igazoló oklevelüket is.

A 2015. évi bírósági ülnökválasztást dr. Petánszki Lajos osztályvezető szervezi és koordinálja.

Kérjük a Tisztelt Választópolgárokat, hogy kérdéseikkel, kéréseikkel közvetlenül az osztályvezető úrhoz forduljanak!

Dr. Petánszki Lajos a 25/544-155-ös telefonszámon, a petanszki@pmh.dunanet.hu e-mail címen, illetve személyesen a polgármesteri hivatal IV. emelet 405. sz. irodahelyiségében érhető el.

(A honlapon az erről szóló cikket az alábbi linkre kattintva tekinthetik meg: http://dunaujvaros.hu/hir/13354)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.