Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Május 11. 08:58, vasárnap | Helyi

Ünnepélyesen is átadták a sportpályát

Ünnepélyesen is átadták a sportpályát

A Városháza tér mögötti új sportpálya immár a város szolgálatában

Szombaton átadták a Városháza tér mögötti új - Városrehabilitáció program keretén belül épült - sportpályát.

Cserna Gábor polgármester szerint e jeles esemény is a bizonyítéka annak, hogy fejlődik Dunaújváros és méltán érezhetik a városlakók, hogy érdemes itt élni.

„Dunaújváros Megyei Jogú Város 1.799.700.000 forint uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretén belül a KDOP-3.1.1/D1-12-k-2012-0001 sz. „A Városháza és környezetének funkcióbővítő revitalizációja” elnevezésű pályázatára.
A kivitelezés 2013. szeptember 15-én kezdődött el és az idén nyáron fejeződik be.

2013. szeptemberében uniós támogatással kezdődött meg Dunaújváros Megyei Jogú Város Városháza terének felújítása. A projekt keretében egy igazi városközponttal gazdagodik városunk, valamint közösségi terek jönnek létre.

A nagyvárosi gyerekek mindennapi életének egyik fontos színhelye a játszótér. Valahol út közben az otthon és az iskola között, ahova be lehet ugrani néhány percre, és a kedvenc hintán, csúszdán önfeledten játszani, vagy csak együtt lenni a barátokkal a padokon, elbújva, a kis házban megvitatni, feldolgozni a nap eseményeit. Bizonyára mindannyiunknak voltak vagy vannak kedvenc terei, amelyekre talán nem is csak a szépségük, a különleges játékok miatt emlékszünk vissza szívesen, hanem az ott töltött idő, a közös játék élménye és izgalma tesz felejthetetlenné. Voltak hétköznapi terek, az iskola mellett, vagy szakkörre menet, e mellett voltak ünnepi terek, messzebb a lakástól, ahova jutalomból, vagy valamilyen nagy alkalomból vittek minket, olyan terek, amelyeket egy város ismert, és több generáció emlékeit meghatározták.*(részlet a „Játszva, sportolva megelőzni program” dunaújvárosi megvalósíthatóságának vizsgálatából – készítette a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Sport-Infrastruktúra Kft. 2008-ban)
A Dunaújvárosban most megépült sportpálya ennek a játszó / sport együttesnek a szerves része.
Ilyen módon a pálya egy újraértelmezett grund, nem az élsport, nem az elit, hanem a hétköznapi fiúk-lányok számára épült. Arra való, hogy a játszótérrel szerves egységben alkalmat adjon a mozgásra, a társas együttlétre, a játékra, hogy megélhető alternatívát nyújtson a Facebook világában.
A tervezett sportpálya a játszótértől északra, a Panoráma úton túli területre kerül. Északi oldalán a meglévő helikopter leszálló található, keleti oldalán az ehhez bevezető szerviz út. A labdapálya sportkerítéssel körülkerített, bejárata és megközelítése a déli oldalán húzódó Panoráma út menten tervezett járdáról történik. Az úttal párhuzamosan kétoldali parkolóhelyeket alakítottunk ki. Néhány paraméter: 14×26 m burkolat: aszfalt. Az üzemeltetője egyelőre az önkormányzat, amely dönt arról, hogy ezt a jogát mely társaságra vagy szervezetre ruházza majd át.
A pálya alkalmas kosárlabda, kézilabda, kis pályás focira.

.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.