Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2011. Március 06. 14:23, vasárnap | Helyi

Utazzon Dunaújvárosba ! - képekkel

Utazzon Dunaújvárosba ! - képekkel

Utazás kiállítás.. hol innen dobolnak, hol onnan zenélnek, a tömeg hömpölyög jobbról balra, elölről, hátra, s üzenem a kétkedőknek, hogy igenis népszerű városunk standja, és van forgalom és érdeklődő... még ha nagyon sokan azt is

A 34. UTAZÁS Nemzetközi idegenforgalmi kiállítás március 3. és március 6-a között a külföldi díszvendég Indiával, a belföldi díszvendég Győrrel, valamint az Egészségturizmus évével csábította a látogatókat a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontjába. Szintén ebben az időben a Hungexpo területére négy napra Magyarországra érkezett a Himalája Expo; a buddhizmussal és a himalájai népek életével, színes , élvezetes, fűszerszagú forgatag. És nem beszélve a pompázatos lakóautókról, nekem bejött egy, csekély 34.000.000 -ért szinte akciósan, de láttam magam előtt, hogy ezzel meg lehetne hódítani a földet, csak az a fránya benzinár ne lenne.

Ez itt Dunaújváros

Kis retro-csajos ruhában állnak a virágszirom standjuknál a dunaújvárosi tourinform iroda munkatársai. Cégszerűen elég hosszú nevük van, de így is mindenki ismeri őket. Fiatalok, lendületesek, bár fel se tudom fogni, hogyan bírják órakon keresztül mosolyogva a körömcipőben. Forgalom állandó, mindig van valaki a pultnál, hol idősebbek, hol fiatalabbak állnak meg, kérdeznek, érdeklődnek, beszélgetnek vagy csak mesélnek. Persze vannak, akiket a totó és a várható ajándékeső kápráztat el. Teljesen stílszerűen retro abc-csoki van-e, aki nem ismeri, illetve 50 filléres. Egészen titkos lelőhelyről származnak, csak nagyon-nagyon megbízható embereknek adom meg a beszerzési forrást.

A prospektusok szépek, pedig saját szememmel láttam, ahogy házilagosan készítik el az iroda munkatársai a legtöbbjüket, na igen, a nehéz gazdasági helyzet, meg a költségcsökkentés... de pszt, ezt ne árulják el senkinek... ahol csilivil, nagy felhajtás van és ömlik a pénz, ott sem állnak többen. No jó, legfeljebb a badacsonyiaknál, de ott ingyen bort osztogatnak, azzal meg igazán nem tud versenyre kelni senki sem.

Maga a rendezvény színes, békében megférnek egymás mellett az utazási irodák, a különböző országokat népszerűsítő standok, s a hazai tájak és tájegységek. Mi a Közép-Dunántúlon vagyunk egészen szemben Gárdonnyal, hátunk mögött a Velencével és a Velencei-tóval. A királyi régió szöveg alatt egészen békében elvagyunk...

Bár ma még tart a rendezvény, egy biztos, az 5000 látogatószámot tuti, hogy elhaladták a dunaújvárosi standon.

További képek ITT láthatók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.