Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Április 22. 01:45, hétfő | Helyi

Ütemezett kátyúzás

Ütemezett kátyúzás

Mindenkinek jogos elvárása, hogy az ősz és a tél alatt felhalmozódott kátyúkat a lehető legrövidebb idő alatt a város eltűntesse. A DVG Dunaújvárosi Vagyonkezelő ZRt. városunk önkormányzatának megbízásából haladéktalanul elkezdte

Több mint 400 kátyú javítására kapott az önkormányzati társaság megrendelést. Az útburkolat javítását - a hó és a fagyok elmúltával - az elmúlt tíz napban tudta elkezdeni. Egyrészt akadályozta a munkát az elhúzódó tél, és az is lehetetlenné tette a korábbi kezdést, hogy az aszfaltgyártó üzemek is csak április közepétől kezdték meg a termelést.
Az ősz és a tél folyamán elvégzett ideiglenes betonnal történt javításokat és az új felfagyásokat ütemterv alapján javítja ki a DVG Műszaki Ágazata. Eközben az Erdészeti és Parkfenntartási Ágazat a szemét és a lehulló levelek összeszedésével, a járdák söprésével próbálja városunk képét rendezettebbé tenni.

A kátyúmentesítés az elmúlt tíz nap alatt a jobban igénybe vett főbb útvonalakkal kezdődött. A Műszaki Ágazat tizenhat munkatársa párhuzamosan két helyszínen haladva már elvégezte az Építők útja, a Vasmű út, a Kodály Zoltán út, a Móricz Zsigmond iskola előtti parkoló úthibáinak javítását, valamint a Dózsa Gy. út - Budai Nagy Antal út és Skála közötti rész, és az Aranyvölgyi út - Baracsi út – Szilágyi Erzsébet út csomópontjai közötti területek felújítását.


Jelenleg folyamatban van a Dózsa Gy. út – Skála áruház – Városháza tér közötti szakasz valamint a Papírgyári út – Vámudvar és vasúti aluljáró közti szakasz aszfaltvágása, bontása és beton útburkolatalap javítása. Április 22-én hétfőn ezen úthibák megkapják végső aszfaltburkolatukat.

Az előzetes tervek szerint 2013. április 22. és április 26. között a Déli városrész, Béke városrész, Újtelep, és Kertváros területén végezik el az úthibák javításait.
2013. április 29. és május 04. között a Barátság városrész, a Felső Duna part, az Alsó Duna part, és a Technikum városrész területén javítják az úthibákat.
2013. május 06. és május 17. között a Római városrész, a Dózsa II. városrész és az Óváros (100 lábú hídig) területén javítják ki ez az úthibákat.
A DVG Dunaújvárosi Vagyonkezelő Zrt Műszaki Ágazatának dolgozói

köszönik a városlakók segítő- és megértő hozzáállását. Remélik, hogy hamarosan a város kezelésében levő útburkolatokon kényelmesen, biztonságosan és balesetmentesen tudnak hamarosan közlekedni.
Dunaújváros, 2013. április 19.

DVG Dunaújvárosi Vagyonkezelő Zrt

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.