Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2010. Október 07. 12:03, csütörtök | Helyi

Ütöttek, vertek, majd tagadtak

Ütöttek, vertek, majd tagadtak

Csoportosan elkövetett garázdaság szálait bogozzák az ercsi nyomozók, miután szerdán este egy édesapa segítséget kért tőlük, mert három nő a Lavotta utcában megverte gyerekeit. A bántalmazók a bejelentés tanúsága szerint egy nő volt

Főként erőszakos, garázda jellegű bűncselekmények miatti bejelentések adtak munkát a dunaújvárosi rendőröknek tegnap. Ráckeresztúron este a Hősök terén egy polgárőr figyelt fel arra, hogy egy férfi és egy nő verekszik. A férfi lerángatta a nőt kerékpárról, úgy ütötte. A helyszínre érkezett járőröknek a megvert asszony csupán annyit mondott, hogy a fia verte meg. A továbbiakban kérdésekre már nem is válaszolt, ordibálni, őrjöngeni kezdett. Az asszony fején látható vérző sérülések és a nő láthatóan zavart állapota miatt a járőrök mentőt hívtak. Az asszony a kiérkező mentősöknek esett, ütötte, rugdosta őket. Végül karhatalmi segítséggel sikerült a mentővel kórházba vinni. 30 éves fia ellen garázdaság miatt indult büntetőeljárás.

Ercsi Lavotta utcából este fél nyolc előtt érkezett bejelentés, hogy három gyereket megvertek. A megállapítás szerint egy helybéli nő és annak két lánya bántalmazta a két kislányt és fiútestvérüket. Az egyik gyereket a hajánál fogva az utcán földre rántották, majd a földön rugdosták, a fiút megütötték, megrúgták, ruháját megszaggatták. A harmadik gyereket az árokba dobták. Az elkövetőket elfogták, kihallgatták.

R. Szabó Ágnes rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a gyanúsítottak vallomást tettek, ugyanakkor tagadják a bántalmazás tényét. Szerintük az egyik kislány csak elesett, a többi sérüléséről még ennyit sem tudtak mondani. Az ercsi nyomozók folytatják a körülmények tisztázását.

Dunaújvárosban egy 36 éves nő kérte a rendőrök segítségét. Elmondta, hogy élettársa rendszeresen fenyegeti, zaklatja őt is és közös gyermeküket is. A kislányt nem engedi iskolába. A férfit előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki, majd a körülmények alapján az asszony kérésére ideiglenes megelőző távoltartás elrendelésére került sor vele szemben.

(lz)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.