Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2017. Május 29. 23:28, hétfő | Sport
Forrás: Petrás Gábor

V. Parázs Kispályás Labdarúgó Kupa

V. Parázs Kispályás Labdarúgó Kupa

Szikrázó napsütés várta az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Parázs Kupa résztvevőit az alsó Duna-parton szombaton délelőtt.

Parázs hangulatban, varázslatos időben
2017. május 27. szombat 08:00

A Parázs-Varázs családi gasztro hétvége egyik népszerű betét programja a kispályás labdarúgó torna, melyre a helyi csapatok mellett ismét jöttek vidékről, sőt másik megyéből is, hogy Dunaújvárosban töltsenek egy remek napot.
A rendezvény egyik különlegessége (de talán mondhatjuk azt is: sajátossága), hogy a csapatok – hajazva a gasztro rendezvény fő arculatára – valamilyen étel nevét felvéve nevezhettek a sporteseményre. Így cseppet sem volt meglepő, hogy az első mérkőzésen a „Roston sült guppi”, és a „Rántottál” gárdái feszültek egymásnak, de a sokat megélt szervezőket azért idén is sikerült zavarba hozni néhány fantáziadús csapatnévvel, gondolva itt a „Teveherepöri” és a „New englandi kagylóleves” játékosaira.
A nagyszerű elnevezések szerencsére remek csapatokkal párosultak, így a mérkőzések valóban parázs, jó hangulatban zajlottak. A csoportküzdelmek nagyon kiegyenlítettek voltak egy csapat sem tudott pontveszteség nélkül végezni a csoportjában. Olyan szoros volt például az „A” csoport végeredménye, hogy a körbeveréseknek és a döntetleneknek köszönhetően egyetlen győzelem elég volt a csoport első és a csoport második helyének megszerzéséhez a „Meggyes-mákos rétes” illetve a „Mákosleves” gárdájának, de úgyis mondhatjuk, hogy ennek a két alakulatnak „mákja volt”. A másik ágon a „Spóréhagyma” veretlenül, azért viszonylag simán továbbjutott, de a játékvezetőkből álló együttes torkán megakadt” a „New englandi kagyló”, hiszen ezen a találkozón nem esett gól.
Érdekesség, hogy az egyenes kieséses szakaszban a „Spóréhagyma” aztán később mindkét mákos finomsággal találkozott és sikerrel vette az akadályokat.
Jöttek tehát a helyosztók az elődöntők és a döntők. Az ötödik helyért (Rostonsült guppi-Kinder palacsinta 0:6) és a hetedik helyért lejátszott mérkőzéseken (New Englandi kagylóleves – Teveherepöri 0:4) magabiztos győzelmek születtek, az elődöntőkben azonban már komoly izgalmak voltak. Mindkét találkozón két góllal nyert a továbbjutó, de ritkán látható nagy csatákban dőlt el a döntő és a bronzmérkőzés résztvevőinek a sorsa. (Spóréhagyma – Mákosleves 2:0; Meggyes-mákos rétes – Rántottál 2:0)
A harmadik helyért így a „Mákosleves” lépett pályára, a nap végére kicsit elfáradó „Rántottál” ellen és be is gyűjtötte az „első fogás” a bronzérmet miután négy találatig jutottak és csak egyszer „rántották be” őket. (4:1)
Az aranyérem pedig úgy került a „Spóréhagyma” játékosainak a nyakába, hogy Szabadszállásról érkező „Meggyes-mákos rétes” csapatát Mészáros István vezérletével 1:0 arányban egy végletekig kiélezett mérkőzésen sikerült „lefőzni”.
V. PARÁZS KUPA HELYEZÉSEK
1. HELY SPÓRÉHAGYMA
2. HELY MEGGYES MÁKOS RÉTES
3. HELY MÁKOSLEVES
4. HELY RÁNTOTT TÁL
V. PARÁZS KUPA KÜLÖNDÍJASOK
JÁTÉKOS TIMKÓ FERENC (RÁNTOTT TÁL)
KAPUS CSORBA GÁBOR (MEGGYES MÁKOS RÉTES)
GÓLKIRÁLY MÉSZÁROS ISTVÁN 6 GÓL (SPÓRÉHAGYMA)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 07:49, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - Az FTC a duplázásért, a Paks a történelmi sikerért hajt

A Ferencváros a duplázásért, míg a Paks története legnagyobb sikeréért küzd a labdarúgó MOL Magyar Kupa szerdai döntőjében.

2024. Május 14. 15:04, kedd | Sport

EURO-2024 - Rossi kihirdette 26 fős keretét

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 26 fős keretét a németországi labdarúgó Európa-bajnokságra, illetve öt tartalékot jelölt meg.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Tour de Hongrie - Poelsé a záróetap, Nys az első belga sárga trikós, Dina a legjobb magyar

Thibau Nys nyerte a 45. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyt, amelynek vasárnapi zárószakaszán Wout Poels diadalmaskodott.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Férfi kézilabda vb-selejtező - A magyar válogatott kettős győzelemmel jutott ki a tornára

Az olimpiai kvótás magyar férfi kézilabda-válogatott kettős győzelemmel jutott ki a jövő évi világbajnokságra, mivel 36-23-ra nyert Litvánia ellen a selejtező vasárnapi visszavágóján, Veszprémben.