Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2017. December 19. 08:28, kedd | Belföld
Forrás: police.hu

Vádat emelnek az egyéves gyerekét halálra verő nő ügyében

Vádat emelnek az egyéves gyerekét halálra verő nő ügyében

Vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást a Pest megyei nyomozók az ellen a 32 éves ceglédi nő ellen, aki a gyanú szerint halálra verte egyéves gyermekét.

A nyomozás adatai szerint az Országos Mentőszolgálat munkatársait 2016. október 30-án reggel riasztották egy ceglédi családi házhoz. A mentősök egy 1 éves kisfiút kíséreltek meg újraéleszteni, aki nem mutatott életjeleket. A gyermek a helyszínen életét vesztette.

A rendőrség munkatársai a közigazgatási hatósági eljárás szabályai szerint lefolytatták a helyszíni szemlét és halottszemlét. Igazságügyi orvosszakértőt rendeltek ki, aki megállapította, hogy a gyermek halálát idegenkezűség okozta. Feltehetően az őt ért bántalmazás során elszenvedett sérülések miatt vesztette életét.

A nyomozó hatóság 2016. október 31-én büntetőeljárást rendelt el emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a gyermek édesanyja, B. Mónika 32 éves ceglédi lakos ellen.

A Pest megyei nyomozók az asszonyt gyanúsítottként hallgatták ki, bűnügyi őrizetbe vették, majd előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, amelyet a Budakörnyéki Járásbíróság 2016. november 3-án elrendelt.

Az eljárás során megállapítást nyert, hogy a nő megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy kisfiát a halálát megelőző időszakban több alkalommal bántalmazta.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Alosztály a 32 éves nő ellen emberölés bűntett és súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást 2017. december 18-án befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Pest Megyei Főügyészségnek megküldte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;