Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2019. Szeptember 16. 10:53, hétfő | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Vádat emeltek a kosdi férfi ellen, akinek kisfia tűz áldozata lett

Vádat emeltek a kosdi férfi ellen, akinek kisfia tűz áldozata lett

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt emelt vádat a Pest Megyei Főügyészség azzal a férfival szemben, akinek „óvatlansága miatt” tűz ütött ki egy kosdi ház melléképületében, amelyben kisgyermeke életét vesztette

– tájékoztatta a vádhatóság hétfőn az MTI-t. A Szabó Ferenc megyei főügyész által jegyzett közlemény szerint a vádlott és felesége négy közös gyermeküket nevelték Kosdon. Az apa szülői feladatait elhanyagolta, szabadidejében „italozott, tévézett, internetezett”.

2018. augusztus 13-án az asszony a legkisebb gyermekével orvoshoz ment, addig a többi gyereket a nagymamához vitte, ahol előbb a nagyszülő, majd később az apa felelt értük.

A vádlott öngyújtókat töltött, és nem vette észre, hogy 5 éves kisfia az egyik öngyújtót eltette. Ebéd után a vádlott bezárkózott a szobába, gyermekei felügyeletével nem foglalkozott. A gyerekek először tévéztek, majd az udvaron egy régi bútorokkal, lomokkal teli melléképületben játszottak, ahol meggyújtottak egy papírzacskót. A lángoló papírt a nagyobbik fiú megpróbálta eloltani, de nem sikerült neki, ezért kiszaladt az épületből. Ötéves testvére az épület sarkába kuporodott és segítségért kiabált.

A nagymama, majd a vádlott a lángok miatt nem tudott bemenni a kisfiúért. A család ismerősei hívták a tűzoltókat, akik 10 perc alatt a helyszínre értek és megkezdték az oltást, de a kisfiú meghalt a tűzben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni