Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. Június 23. 07:14, péntek | Külföld
Forrás: mti

Vádat emeltek egy Kínának kémkedő volt CIA-ügynököt

Vádat emeltek egy Kínának kémkedő volt CIA-ügynököt

Vádat emeltek a virginiai Alexandriában csütörtökön Kevin Mallory, a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) egyik volt munkatársa ellen, mert titkos kormányzati dokumentumokat adott el Kínának.

A 60 éves férfit a virginiai Leesburgben lévő otthonában tartóztatták le, a vád kémkedés és a szövetségi hatóságok félrevezetése.

Az információk "érzékenysége" miatt a hatóságok nem hozták nyilvánosságra, hogy milyen dokumentumokat adott el Mallory a kínaiaknak. Ha a vád igaznak bizonyul, ez lehet a CIA történetének egyik különös kémkedési botránya, hiszen a hírszerzés egyik volt munkatársa követte el.

A vádirat szerint Mallory márciusban és áprilisban is Kínában járt. A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) kihallgatásán elismerte, hogy 25 ezer dollárért dokumentumokat adott el Kínának, azt azonban tagadta, hogy ezekben titkos információk lettek volna.

A kínaiul folyékonyan beszélő férfit egyelőre őrizetben tartják, pénteken döntenek arról, hogy szabadlábon védekezhet-e.

Dana Boente alexandriai ügyész - aki az igazságügyi minisztérium nemzetbiztonsági részlegét is vezeti - az amerikai nemzetbiztonságra nézve különösen súlyosnak ítélte az ügyet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.