Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi
Forrás: dunaújváros.com

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.

Egy nővel és férfival szemben emeltek vádat, akik egy üzletben dolgozó vagyonőrt bántalmaztak. Verbális csata fajult tettlegességig, értesült a DO.

A vádemelés tényét a vármegyei főügyészség erősítette meg. Jászberényiné dr. Király Teodóra sajtószóvivő összegzéséből kiderül, a vádirat szerint a vádlott és anyja egy dunaújvárosi üzletben ordítozott és szitkozódott egy nővel még 2022 májusában. Az üzletben dolgozók és a vásárlók megrémültek, az egyik dolgozó megnyomta a pánikgombot. A vádlottak előbb szóváltásba keveredtek a pánikjelzésre a helyszínre érkező személy- és vagyonőrrel, majd mindketten rátámadtak, és dulakodni kezdtek a sértettel.
A nő egy parfümös üveggel ütötte a sértett fejét, a férfi pedig fojtogatta és többször ököllel megütötte, megrúgta a férfit, aki a földre esett. A földre került sértett bántalmazását nem hagyták abba, a támadásnak csak a helyszínre érkező rendőrök vetettek véget. A bántalmazás következtében a férfi súlyos személyi sérüléseket szenvedett.
Az ügyészségi érvelés szerint a tettlegességen túl a vádlottak kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra is, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

Az ügyészség vádiratában tárgyalás mellőzésével mindkét vádlottal szemben közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta.

Kovács Cs.Tibor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Február 25. 16:30, vasárnap | Helyi

Tömegkarambol az M7-en

Kiderült, mi okozta az M7-en a halálos tömegkarambolt Egy ember meghalt, több tucat autó megsérült a rossz látási viszonyok miatt.