Városlista
2021. április 13, kedd - Ida

Hírek

2011. November 12. 14:44, szombat | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI - Fotó: Reuters

Választ vár Irántól Hillary Clinton

Választ vár Irántól Hillary Clinton

Iránnak mielőbb választ kell adnia a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség által megfogalmazott „komoly aggodalmakra”, hogy Teherán láthatólag atombomba-technológia kidolgozásán fáradozik.

Jelentette ki Honoluluban szombaton Hillary Clinton amerikai külügyminiszter.

A Hawaii-szigetek fővárosában tartják szombat-vasárnap az Ázsiai–csendes-óceáni Gazdasági Fórum csúcsértekezletét 21 ország vezetőinek a részvételével. A csúcson Barack Obama amerikai elnök az alkalmat kihasználva kétoldalú megbeszélést tart Dmitrij Medvegyev orosz és Hu Csin-tao kínai elnökkel.

Clinton a csúcsot megelőző miniszteri tanácskozás után nyilatkozott újságíróknak Honoluluban, hangsúlyozva: Iránnak válaszolnia kell a közeli napokban az ENSZ nukleáris felügyelő testületének jelentésében felvetett „súlyos kérdésekre”.

A NAÜ keddi jelentése szerint „Irán nukleáris robbanószerkezet kifejlesztése céljából végzett tevékenységet”, amely „2003 végéig rendszerbe illesztett program keretében zajlott, és bizonyos része ma is folyhat”. Ehhez Irán egy „titkos nukleáris hálózat” segítségét élvezte, amelytől adatokat és dokumentációt vásárolt.

Az amerikai külügyminiszter emellett újólag lemondásra szólította fel Bassár el-Aszad szíriai elnököt, és a rendszerellenes tüntetők elleni erőszakos megtorlások beszüntetését követelte.

Címkék: Hillary Clinton, Irán, NAÜ

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 12. 16:08, hétfő | Külföld

Izraelben kialakulhatott a közösségi immunitás

Izraelben kialaIzraelben kialakulhatott valamiféle közösségi immunitás a koronavírussal szemben a Weizmann Intézet szakértője szerint - jelentette a The Times of Israel című angol nyelvű hírportál.kulhatott a közösségi immunitás

2021. Április 12. 14:02, hétfő | Külföld

Megszűnt a szükségállapot Csehországban

Hétfőn nulla órakor Csehországban megszűnt a koronavírus miatt tavaly október elejétől tartó szükségállapot. A járvány terjedésének enyhülése miatt a cseh kormány már nem kérte a meghosszabbítását a parlamenttől.

2021. Április 12. 11:59, hétfő | Külföld

Nyitnak a vendéglátóhelyek és a boltok Angliában

A brit kormány által kidolgozott részletes nyitási menetrendnek megfelelően hétfőtől minden bolt kinyithat Angliában, és vendégeket fogadhatnak azok az éttermek, amelyek meg tudják oldani a szabadtéri felszolgálást.

2021. Április 12. 09:56, hétfő | Külföld

A fertőzöttek száma 136 millió, a halálos áldozatoké 2 936 millió a világon

A világon 136 046 262 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 2 936 364, a gyógyultaké 77 419 352 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem hétfőn reggeli adatai szerint.