Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Szeptember 06. 10:51, vasárnap | PR

Vállalkozásunk pályaelőnye, egy kis iroda bérlése

Vállalkozásunk pályaelőnye, egy kis iroda bérlése

A kiadó ingatlanok piacán számos különböző méretű, állapotú és árú irodahelyiséggel is találkozhatunk.

Ha vállalkozásunknak, cégünknek keresünk új otthont, fontos, hogy jól mérjük fel igényeinket és ennek tükrében gazdaságosan oldjuk meg az iroda bérlését.

A bérlés első döntései

Bérelni kívánt irodánk környezetét, méretét és egyéb tulajdonságait nagyban meghatározza vállalkozásunk típusa és stílusa. Ennek reális meghatározása, saját igényeink felmérése tehát a legelső lépés, ha bérleményeket kezdünk keresni. Mennyire fontos számunkra például a központi elhelyezkedés? A belváros nyüzsgése egy iroda esetén nem feltétlenül jó szempont, elsősorban a zaj, másodsorban az esetleges parkolási nehézségek miatt.

A másik – legalább ennyire fontos – tényező a bérelni kívánt iroda mérete. Ezt is nagyban meghatározza cégünk, vállalkozásunk nagysága, a dolgozók száma, illetve az ügyvitelhez feltétlenül szükséges tér. A relációk itt meglehetősen egyértelműek: mivel a bérlés általában négyzetméteráron történik, minél nagyobb az iroda, annál többet kell fizetnünk havonta a „lakhatásért”. Ha a cégünk és saját igényeink számára is megfelelő egy kis iroda bérlése, gazdaságosabb lehet ebben gondolkoznunk.

Megfelelő méret, kedvezőbb ár

Természetesen nem minden típusú és méretű cég engedheti meg magának, hogy csupán egy kis irodát béreljen, ám ha számunkra megfelelő, mindenképpen érdemes élni ezzel a „luxussal”. Elsőre talán sokan ódzkodnak attól, hogy kisebb helyre rendezzék be főhadiszállásukat, ám jobban belegondolva, számos előnnyel járhat.

Az első és legfontosabb nyilvánvalóan az árfekvés. Egy kis iroda bérlése jóval olcsóbb, sőt, a közüzemi díjai is kedvezőbbek lehetnek, így a fenntartási költségek szinte minimálisra csökkenthetők. Semmiképpen sem számít jó ötletnek túl sok pénzt „elégetni” egy számunkra túlzottan nagy, rengeteg fölösleges térrel rendelkező irodahelyiség bérlésére és üzemeltetésére. Sokkal jobban járunk, ha az így megspórolt pénzt vállalkozásunk fejlesztésére fordítjuk.

Kevesebb hely, több lehetőség

A „nem a méret a lényeg” elv alapján egy kis iroda bérlése is számos nagy lehetőséget rejt magában. A költségek átcsoportosításával, a bérleti díjból származó összeget költsük inkább a berendezés, a környezet, esetleg a technológiai háttér fejlesztésére. Egy vállalkozásról rengeteget elmond a munkakörnyezete, így fontos, hogy kiemelt figyelmet fordítsunk a megjelenésre is.

Egy modern bútorokkal, technikai eszközökkel, megfelelő stílusban berendezett iroda máris meggyőzőbb lehet ügyfeleink számára. Ha okosan gazdálkodunk a rendelkezésre álló kerettel és hajlandóak vagyunk az iroda méretén spórolni, az összkép sokkal vonzóbb lehet, mint akár, ha egy hatalmas irodakomplexumon belül birtokolnánk akár egy egész emeletet. Ne feledjük: egy kis iroda bérlése is lehet nagy durranás, az pedig már csak rajtunk múlik, hogy mennyire tudju

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.