Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2015. Február 15. 10:13, vasárnap | Helyi

Vállalkoznak és báloztak

Vállalkoznak és báloztak

A Hamburger Hungária, a Momert Zrt és a Tolnaőr Kft vehette át a Dunaújvárosi Kereskedelmi Kamarától szombaton az Év Dunaújvárosi Vállalkozása elismerést.

Elegáns díszletek, fények, virágok, sztárfellépő és Digitál buli adta meg az idei Vállalkozók báljának hangulatát.

Králik Gyula, elnök beszédét követően került sor a díjátadás ceremóniájára, amelyben az elismerésben részesülők méltatását is meghallhattuk.

- Fontos a közösséghez tartozás, ez is egy alkalom arra, hogy olyanokkal találkozhassunk, akikkel jó találkozni, jó elbeszélgetni. Bízom benne , hogy ezek a bálok nem csupán jó hangulatot jelentenek, nem csupán hagyományok, hanem összetartó erő is, amelyek megmutatják, hogy itt személyes történetek vannak. Az itt lévők lokálpatrioták, attól függetlenül, hogy tagjai-e a kamarának vagy sem. A közösséghez tartozás a legfontosabb összetartó erő.

A báli forgatagban az urak jobbára öltönyt viseltek. Kevesebb lehetőség van arra, hogy öltözékükben "báliasítsák" magukat. Elvétve láttunk egy-egy szmokingot.

A hölgyek azonban megadták a bálozás módját. Csipkéből, selymekből készült rövid koktélruhák vagy hosszú báli költeményeket vonultattak fel a színek minden árnyalatában.

Még mindig a klasszikus fekete volt a domináns, de az egyik hölgyvendég tűzpiros muszlinja igazán képrázatos volt. Volt, konfekció és méretre varratott, ám olyan is, aki Jordániából hozott pazarul díszített hosszú ruhát magának.

A bál, amúgy szinte politikamentes volt, sőt egyetlen egy önkormányzati képviselővel találkoztunk csak.

Az ételsorban Horváth Attiláék műremekeknek beillő hideg előételeket vonultattak fel. Az aprócska falatkák a libamás, a borjú, a nyúl alapanyagokat is tartalmaztak. Majd a csülök, a borjúsült, a ravioli, a hal, a szarvas kínálta magát a csévingekben.

Közmegegyezés volt a desszertek sorában, hogy párját ritkítóan finom volt a lúdláb.

Éjfél fele Pál Dénes előadására táncoltak az egybegyűltek, a hangosítás némileg katasztrofális volt, de ez a jelenlévőket nem akadályozta meg abban,hogy ne ropjanak az érces hangú énekes dalaira. S nem utolsó sorban tombolasorsolásra is sor került éjjel egy óra után, s bizony még akkor is maradt szépszámmal báli közönség

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.