Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Október 11. 15:20, csütörtök | PR

Változatos reggelik

Változatos reggelik

Hogyan kerüld ki a zabkása, tojás, felvágott ördögi körét? Dobd fel reggelid olyan extrákkal, amelyek egyszerűek, finomak és vigyáznak az alakodra.

Azt valószínűleg már kívülről fújod, hogy a napindító étkezés, azaz a reggeli annyira fontos a szervezet számára, hogy semmiképp nem ajánlott kihagyni. Ez persze nem azt jelenti, hogy óriási lakomákat kell reggel csapni, de arra azért érdemes odafigyelni, hogy a reggeli tartalmazzon zöldséget vagy/ és gyümölcsöt, szénhidrátot valamint fehérjét és folyadékot.
Mindezt természetesen mértékkel. A mennyiség mellett a minőség is fontos, ezért a zöldség-gyümölcs lehetőleg legyen nyers, a szénhidrát legyen teljes értékű gabona, a fehérje is legyen teljes értékű, például tejtermék, vagy sovány húsféle.

Ezek után természetesen adja magát, hogy teljes kiőrlésű péksüteményből készítesz szendvicset, vagy gabonapelyhet eszel sovány tejjel és gyümölccsel, vagy a népszerű zabkása mellett teszed le a voksod. De mi van, ha már unod ezeket az amúgy tényleg remek reggeliket?

Mit egyél, ha változatosságra vágysz?

Mit egyél ha már unod a reggeli vajas pirítóst felvágottal, a melegszendvicset, a tükörtojást vagy a szokásos zabkását fahéjjal, mézzel és banánnal?Akkor jöhetnek a képbe a következő alternatívák, amik akár hétvégi különleges reggeli ötletnek is kiválóak, de mivel elkészítésük kifejezetten egyszerű, akár egy sima hétköznap is „elsütheted” őket. Amiért pedig plusz piros pontot érdemelnek, hogy kipipálhatod velük a gyors, finom, egyszerű fitt vagy akár diétás reggeli kritériumokat is.


Kencék, szendvicskrémek
Ezekkel az egyszerű csodákkal változatos és fitt reggelit készíthetsz viszonylag gyorsan. Miért viszonylag? Mert bár a szendvicskrémek, mártogatósok összeállítása tényleg csak pár perc, attól függően, mit teszel a szendvicskrémbe, az előkészületek lehetnek időigényesebbek.

Itt van rögtön a sült paprikakrém. Roppant egyszerűen elkészíthető, hiszen a megmosott paprikát egyben beteszed a 200 fokra előmelegített sütőbe, amikor barnulni kezd, kiveszed, fedő alatt hagyod állni pár percet, így a csumája és a héja is egy-egy mozdulattal eltávolítható lesz. Ezután már csak a pürésítés, fűszerek, és esetleg egy kevés feta sajt kell hozzá. Tényleg nem egy ördöngösség, de a paprika sütéséhez kell kb. 15-20 perc.
Hűtőben remekül eláll, így ha este összedobod, másnap már tényleg nem kell a reggelivel sokat vacakolni.

Melegszendvics alá vagy simán egy teljes kiőrlésű pirítósra kenve akár vegán reggelihez is tényleg fantasztikus nem csak a paprikakrém, hanem a csicseriborsóból készült humusz vagy a padlizsánkrém is. Örök kedvenc az avokádókrém és a friss bazsalikomból készült pesztó is.

Ha pedig elszakadsz a zöldséges vonaltól, egy finom tonhalkrém vagy házi májkrém is telitalálat.

Édes kényeztetés

Ha eddig nem próbáltad a chia pudingot, itt az ideje! A chia mag pozitív tulajdonságairól biztos sokat hallottál már, úgyhogy ne hagyd ki a reggelidből. Egy konzerv kókusztejbe (más néven kókuszkrém) tegyél 4-5 evőkanál chia magot, édesítsd ízlés szerint, adagold kis tálkákba, és hagyd állni a hűtőben egy pár órát, míg a kókuszkrém a chia magtól puding állagú lesz. A tetejére tegyél idénygyümölcsöt.

Szintén szuper napindító lehet egy reggeli gyümölcsturmix, vagy gyümölcs smoothie, amihez nem kell más, csak egy turmixgép, gyümölcs, tej vagy növényi ital (pl mandulatej), estetleg fűszerek és méz.
A klaszikus banánturmixot felturbózhatod egy kevés almával, de meg fogsz lepődni, milyen finom a sárgarépás-barackos turmix is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat