Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Június 13. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Varga: őszre várható konkrétum a lakásépítésekről

Varga: őszre várható konkrétum a lakásépítésekről

'Várhatóan ősszel lesz olyan lakásépítési kezdeményezés, amelyről beszámolhatunk majd Önöknek' – válaszolta Varga Mihály a Társaság a Lakásépítésért Egyesület (TLE) kérdésére azon a csütörtöki sajtótájékoztatón, ahol a nemzetgazdasági miniszter bemutatta új kabinetjét.

A Magyar Közlöny 2014/79. számában megjelent 152/214. számú, a Kormány tagjainak feladat- és hatásköréről szóló kormányrendelet szerint „a nemzetgazdasági miniszter a kormány építésgazdaságért, valamint lakásgazdálkodásért és lakáspolitikáért felelős tagja”. Ennek értelmében az NGM hatásköre a lakásügyre, társasházakra, lakásszövetkezetekre, a lakásokra és az állami lakáscélú támogatásokra vonatkozó jogszabályok előkészítése. Ugyancsak ez a tárca hajtja végre a „Kormány általános politikájában meghatározott lakáspolitikai feladatok megvalósításával kapcsolatos intézkedéseket, és ellátja az építőipar és az építőanyag-ipar irányításával kapcsolatos feladatokat”.

A TLE kérdésére, miszerint számíthatnak-e olyan hosszú távú, átfogó programra, amelyből kiderül, milyen szándékai vannak a kormányzatnak a lakásfelújításokkal, lakásépítésekkel, bérlakásépítéssel kapcsolatban a miniszter elmondta, hogy a terület továbbra is több minisztériumhoz tartozik, és egyelőre zajlanak a tárcaközi egyeztetések. Sajnos egyelőre az sem derült ki, hogy az NGM-en belül melyik államtitkárság foglalkozik majd a lakáspolitikával. 'Várhatóan ősszel lesz olyan lakásépítési kezdeményezés, amelyről beszámolhatunk majd Önöknek' – közölte Varga Mihály.

Egyik első lépésként emelte ki Varga Mihály annak a lehetőségnek a megteremtését, hogy a közszféra dolgozói könnyebben és egyszerűbben tudjanak lakáshoz jutni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton