Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. December 16. 15:31, szombat | Belföld
Forrás: mti

Várja a jelentkezéseket a 2018-as Versünnep Fesztivál

Várja a jelentkezéseket a 2018-as Versünnep Fesztivál

December 31-ig várják a jelentkezéseket a 2018-as Versünnep Fesztiválra; a versenyre három kategóriában jelentkezhetnek a hivatásos művészek, valamint a szakirányú oktatási intézmények hallgatói.

A versenyre a vers- és prózamondás mellett énekelt vers és versmegzenésítés, valamint képző-, illetve filmművészeti alkotás kategóriákban lehet jelentkezni.

A fesztiválra színművészek, előadóművészek, hivatásos zeneszerzők, zenekarok, képző- és filmművészek, továbbá művészeti egyetemek, szakirányú közép- és felsőoktatási, valamint képző intézmények hallgatói nevezhetnek. Egy nevező több kategóriában is jelentkezhet - közölték a szervezők az MTI-vel.

A Versünnep fesztivált 2018-ban Karinthy Frigyes (1887-1938) halálának 80 évfordulója, Petri György (1943-2000) születésének 75. évfordulója, Nagy László (1925-1978) halálának 40. évfordulója és Lőrincze Lajos (1915-1993) halálának 25. évfordulója tiszteletére rendezik meg.

A vers- és prózamondás kategóriában vers, próza, publicisztika nevezhető. A kategóriában három - egy Nagy László-, egy Karinthy Frigyes- vagy Petri György-, valamint egy kortárs magyar - művel lehet nevezni.

A második kategóriában két művel kell nevezni, komoly vagy könnyűzenei stílusokban: Nagy László, vagy Karinthy Frigyes, vagy Petri György alkotásának megzenésített változatával, továbbá egy kortárs magyar költő, író művének megzenésített változatával.

A harmadik kategóriában egy művel kell nevezni, amely Nagy László, Karinthy Frigyes, Petri György, vagy egy kortárs költő által ihletett képzőművészeti-, vagy filmművészeti alkotás.

A jelentkezéseket december 31-én éjfélig várják a versunnep@gmail.com címre, vagy postai úton a Versünnep Alapítvány címére. További információ a www.versunnep.com oldalon és a fesztivál Facebook oldalán érhető el.

Az elődöntőket februárban és márciusban tartják, különböző magyarországi és határon túli helyszíneken. A részletekről a jelentkezések regisztrálása után értesítik az érintetteket.

A döntőt 2018. áprilisában a Nemzeti Színházban rendezik meg. A díjakról a kiírásban az áll, hogy minden kategóriában pénzjutalmat, fellépési lehetőséget, képzőművészeti alkotást és ajándéktárgyat ítélnek oda.

A fesztivál szervezői emellett folyamatosan várják olyan hazai és határon túli iskolák, továbbá civil szervezetek jelentkezését, amelyek vállalnák térségükben egy versmondó verseny megrendezését. A szervezők biztosítják egy szakember delegálását a zsűribe. A versenyek nyertesei közül, a zsűri döntése alapján, az arra kiválasztottaknak lehetőséget kínálnak produkciójuk előadására, versenyen kívül, a hivatásos fordulók valamelyikén. Továbbá a kategóriánkénti nyerteseknek 2018 júniusában seregszemlét rendeznek a Pesti Vigadó Sinkovits Imre Kamaraszínpadán, ahol a résztvevők jutalmakat is kapnak. A nevezési lapot és szándéknyilatkozatot a www.versunnep.com honlapról lehet letölteni.

Címkék: vers, versünnep

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során