Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Október 31. 00:33, csütörtök | Helyi

Városközpont építése: egyszerre öt területen folyik a munka

Városközpont építése: egyszerre öt területen folyik a munka

Gőzerővel folyik a Városháza tér felújítása. Megközelítőleg 1,8 milliárd forint uniós támogatást nyert városunk, s így saját forrás bevonása nélkül jövő tavaszra egy igazi városközponttal gazdagodjon Dunaújváros.

Egyszerre öt területen folyik a munka. Elsőként a Vasmű út – Aranyvölgyi út – Tanács utca találkozásánál építik ki a parkolókat. Ahogy kész lesz a körforgalmat körülvevő parkolórendszer, úgy állnak neki a kivitelezők a körforgó építésének. Csak az időjárástól függ, de szeretnék, ha ez még az idén elkészülhetne. Az ütemterv szerint ugyanis a parkolók és a körforgalom létrehozása után következhet csak a Városháza tér lezárása.
Ugyancsak nekifogtak a szakemberek a Városháza tér és a sétány alatt futó közművek kiváltásának. A Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft. már elvégezte az Október 23-i lakóépületek mellett futó és a Korányi Sándor utcai vezetékek cseréjét, következik a múzeum és a Kortárs Művészeti Intézet épületét is ellátó vezeték felújítása. A szolgáltató minden esetben előbb helyezi le az új vezetékeket. Ügyeltek arra is, hogy az ingatlanok minden esetben megközelíthetőek legyenek. A teljes vezetékcsere garanciát jelent arra, hogy a tér díszburkolatához hosszú éveken keresztül ne kelljen csőtörés miatt hozzányúlni.

Elkezdődött az eddig anyakönyvi hivatalként működő Október 23. téri épület részleges elbontása és a megmaradó épületrész kormányablakká történő átalakítása. Az anyakönyvi hivatal ideiglenesen a polgármesteri hivatal főépületének a földszintjére költözött.
C-épület átalakítása is elkezdődött, kívülről kordonok jelzik, hogy belül már javában tart a modernizálás. 2014. áprilisában itt kap majd végleges és méltó helyet a házasságkötő terem és az anyakönyvi hivatal is.
Végezetül, de nem utolsó sorban: jól látható a földmunka a Duna-parton lévő leendő parkolóknál, a játszótérnél és a majdani sportpályánál is. A játszótéri kiszolgáló épület felépítése azonban már jövőre marad, akárcsak a terület tér és útburkolatainak elkészítése, az „utcabútorok- berendezések” kihelyezése, valamint a parkosítás is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.