Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2011. Október 15. 18:35, szombat | Helyi

Védernyő - hátulról vagy elölről?

Védernyő -  hátulról vagy elölről?

Kistérségi kulturális kerekasztalt, országos érdeklődésre számot tartó rendezvényeket, integrált kulturális életet, az önkormányzatnak a civilekkel történő partnerség kialakulását hiányolja a Dunaújvárosi Kulturális Egyesület.

Öt esztendővel ezelőtt alakultak a város kulturális értékeinek védelmére, a város és kistérsége művészeti életének fejlesztésére, a közművelődési intézmények és kulturális programok munkájában tevékenyen részt vállaló civil önkéntesek tevékenységének összehangolására, a helyi és városkörnyéki fesztiválok, bemutatók, rendezvények koordinációjára.


- Egyesületünk szabad művelődési egyesület, szeretném, hogy nagyon sokáig és politikamentesen működne, értelmiségi felelősségvállalással, a kultúra, a művelődés ügye melletti elköteleződéssel. S mindezt olyankor, amikor a kultúrára és a civil szférára egyre kevesebb pénz és egyéb támogatás jut – fogalmazott az egyesület leköszönő elnöke, Klein András Miklós az október 5-i tisztújító közgyűlésen.

Szántó Péter levezető elnökletével választotta meg a tagság az új vezetőséget és az egyesület felügyelő bizottságát.

Az elnökség tagjai dr. Borsós Beáta, Balogh Zoltán András és Gulácsi Zoltán.

A felügyelő bizottság tagjai Kováts Rózsa, Kiss Krisztina és Békési György.

Az elnöki teendőket az elkövetkezőkben a korábbi titkár, Szente Tünde látja el. Tiszteleti elnökké választották Klein András Miklóst, aki továbbra is segíti az ügyvivői munkákat. A megújuló egyesület a város és környéki kulturális élet háttérbázisa kíván maradni, segítve a kulturális szakemberek és civilek munkáját.

Megmarad olyan értelmiségi műhelynek, ahol együtt lehet gondolkodni a tágan értelmezett kultúráról, annak társadalmi, gazdasági vetületeiről, nemkívánatos anomáliáiról, azok kiküszöböléséről.

Az egyesület a párbeszéd színtere, amely párbeszédet kívánatos kiterjeszteni a város környéke településeken élőkkel, s a kulturális szférán kívül dolgozókkal. Megfogalmazódott a reprezentativitás elve, mi szerint erősödjön a művészeti ágak, az intézmények, a foglalkozási csoportok és a környező települések képviselete.

Sok tekintetben egy városvédő egyesület profiljába is illő mindaz, amit az egyesület ellát, hiszen az építészeti környezet és örökség védelme, a képzőművészeti értékeink megóvása is a tagság szívügye. S mediátor szerepet tölt be egy-egy új kezdeményezésben az érintettek egymásra találásával.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.