Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. Augusztus 25. 12:59, szerda | Helyi

Verekedőt buktatott le a Térfigyelő kamera

Verekedőt buktatott le a Térfigyelő kamera

Újabb ékes bizonyítékot kaphattunk arra, mennyire hasznos és szükséges a térfigyelő kamerarendszer városunkban. Agresszív verekedőt sikerült elkapni, ellenben a sértettet keresi a rendőrség.

A dunaújvárosi térfigyelő kamerarendszer operátora észlelt egy verekedést még augusztus 18-án éjjel a főiskola előtt. A Szórád Márton, Kossuth Lajos utca kereszteződésébe telepített kamerán keresztül lett figyelmes a kezeője, hogy egy szemmel láthatóan ittas férfi - aki egy hölgy társaságában volt - egy másik férfivel szóváltásba került. Az ittas férfi erősen dülöngélt, hadonászott, érezhetően kötözködő magatartásával, több alkalommal is provokálóan lépett fel a jelen lévő másik személlyel szemben. Az operátor a komolyabb bajt megelőzve jelzett a rendőrség felé, aki a helyszínre irányította a járőrt.  

A szóváltás időközben tettlegességig fajult, az ittas férfi fojtogatni kezdte, majd hasba rúgta a másikat, majd dulakodás közben mind a ketten a földre kerültek. Mire azonban a járőrök a helyszínre értek, a verekedés abbamaradt, és a három személy távozott a helyszínről.

 

Német-Kész Mónika rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a nyomozóknak a felvétel alapján sikerült beazonosítaniuk az ittas férfit, akit korábbi rendőrségi ügyei kapcsán ismertek. Így került tegnap előállításra a 24 éves fiatalember, aki korábban testi sértés elkövetése miatt már volt büntetve. A sértett személyt még keresik a rendőrök.

 

A rendőrség abban kéri az olvasóink segítségét, aki a képen sötétebb pólóban lévő, alacsonyabb férfit felismeri, hollétéről tud, vagy a bűncselekmény elkövetéséről információval rendelkezik, hívja a dunaújvárosi nyomozókat a 25/510-510-es telefonszámon. Bejelentés tehető továbbá a 107-es és a 112-es segélyhívók bármelyikén.

 

(lz)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.