Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2016. Február 26. 21:56, péntek | Helyi

Vereség a negyeddöntőben

Vereség a negyeddöntőben

Ugyan nagyot küzdött, de nem játszott jól, s háromgólos, 26-23-as vereséget szenvedett együttesünk az Asztrahanyocska elleni EHF Kupa negyeddöntő első mérkőzésén.

Nehéz feladat várt ma este együttesünkre, mely a remek erőkből álló orosz Asztrahanyocska ellen lépett pályára az EHF Kupa negyeddöntőjének első találkozóján. Mivel az ellenfél feladta pályaválasztói jogát, így a párharc mindkét meccsét itthon játszhatja csapatunk, ám mint azt Zdravko Zovko vezetőedző a kezdés előtt elárulta, csak összeszedett, jó játékkal lehet esélyünk arra, hogy bejussunk a legjobb négy közé.

Ehhez képest nagyon rosszul kezdte a meccset a Kohász, mely hiába védekezte ki határozottan az ellenfél első támadását, a túloldalon háromszor is hibázott, amit pillanatok alatt szerzett három góllal büntettek a jegyzőkönyv szerint hazai pályán játszó vendégek (3-0). Az 5. percben Azari törte meg a mieink gólcsendjét, majd két újabb hiba és a negyedik bekapott gól után gyorsan időt kellett kérnie Zdravko Zovkonak, hogy rendet tegyen a fejekben. Ekkor úgy tűnt, hogy ez sikerült is a DKKA szakvezetőjének, hiszen hiába nem játszott továbbra sem jól, fokozatosan közelítette meg az oroszokat a Kohász, s a 13. percben végre sikerült is kiegyenlítenie (6-6).

A remélt jó folytatás azonban elmaradt, mert a vendégek azonnal válaszoltak sőt, az újabb rossz hazai lövéseket és technikai hibákat is kihasználva a 19. percre visszaállították korábbi előnyüket (10-7). Mindkét csapat rendkívül keményen védekezett ebben az időszakban, s mivel nem csak a mieink, hanem az oroszok is sokat hibáztak, így nem változott a két csapat közti különbség. Jevgenyij Trefilov a 25. percben hívta magához tanítványait, s bár ezt követően Vincze és Bulath találataival még egyre feljött a Kohász, a hajrában ismét pontosabban játszottak az vendégek, így a szünetre 15-12-es vezetéssel vonulhattak.
A térfélcserét követően sajnos hiába bíztunk abban, hogy sikerül összekapnia magát együttesünknek, 16-14-es állás után egyszerűen nem tudtunk mit kezdeni a vendégek védekezésével. A támadásokban elkövetett hibák, a bizonytalanság sajnos a védekezésre is átragadt, így az Asztrahanyocska a villámlábú Vjahirjeva vezérletével egyre inkább elhúzott együttesünktől, s a 42. percben már hat góllal, 21-15-re vezetett. A DKKA játéka továbbra is akadozott, a technikai hibák mellett komoly gondot jelentettek a kihagyott ziccerek is, s mikor az 54. percben hétgólosra növelte előnyét ellenfelünk, úgy tűnt, hogy akár a továbbjutás is eldőlhet a párharc első mérkőzésén (26-19).

Az utolsó öt percet szerencsére nagyon megnyomta a Kohász, mely nagyot küzdött, s feljavuló védekezésének, valamint a gyors indításokat remekül befejező Klujber Katrinnak köszönhetően megkezdte a felzárkózást. Ekkor szerencsére a vendégek is elbizonytalanodtak, s mivel együttesünk élni tudott az eséllyel, így végül csak háromgólos, 26-23-as vereséget szenvedett a negyeddöntő első felvonásán, vagyis maradt esélye arra, hogy vasárnap ledolgozza hátrányát. Ehhez azonban a mainál lényegesen jobb játékra lesz szüksége a Kohász kézilabdázóinak, akinek a játék minden elemében fel kell javulni a remélt győzelem és a továbbjutás eléréséhez.

Nem is volt meglepő, hogy a találkozót követően Zdravko Zovko sem volt elégedett tanítványai mutatott teljesítményével. "Nagyon rosszul játszottunk, támadásban és védekezésben is rengeteget hibáztunk, ennyi technikai hibával és kihagyott ziccerrel még örülhetünk is annak, hogy csak három góllal kaptunk ki. Vasárnap új meccs jön, maradt esélyünk a továbbjutásra, de az nyilvánvaló, hogy támadásban és védekezésben is sokkal határozottabban és pontosabban kell játszanunk ahhoz, hogy legyőzzük az egyébként remek erőkből álló ellenfelünket" – fogalmazott vezetőedzőnk.

Asztrahanyocska – DKKA 26-23 (15-12)

Asztrahanyocska: Kalinyina, Vjahirjeva 10/5, Jezsikava 2, Gorsenyina 4, Y. Zsilinszkajte 2, Smirnova 2, Kozsokar 3. Csere: Trusova (kapus), V. Zsilinszkajte 2, Sziszenova 1, Posztnova, Szabirova, Szukanova, Vidrina, Taraszova, Sznopova. Vezetőedző: Jevgenyij Trefilov.

DKKA: Oguntoye, Azari 1, Kovács 5/1, Szalai 1, Bulath 5/1, Triscsuk 3, Vincze 2. Csere: Triffa: (kapus), Takács D. 1, Klujber 5, Horváth, Hajtai. Vezetőedző: Zdravko Zovko.

Főoldali kép: DO

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.