Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2014. Április 06. 20:45, vasárnap | Helyi sport
Forrás: www.dpase.hu

Vereség Gyirmót ellen

Vereség Gyirmót ellen

Idegenben, a Gyirmót pályáján sajnos vereséggel folytatta az NBII-es bajnoki küzdelmet a Dunaújváros PASE.

A Ness Hungary NB II-es bajnokság 22. fordulójában a 6. helyen álló Gyirmót FC Győr ellen lépett pályára csapatunk, mely legutóbbi, a Balmazújváros elleni sikerének köszönhetően megerősítette helyét a tabella második helyén. A múltban 3 meccsen már találkoztunk a vendéglátókkal, mely összességében testvéries pontosztozkodást hozott, hiszen egy győzelem, egy döntetlen és egy vereség született a találkozókon. A mérkőzés előtt az előjelek számunkra kedvezőek voltak, hiszen riválisaink közül a Siófok gól nélküli döntetlent játszott a Kozármisleny ellen, míg a listavezető Nyíregyháza Cegléden osztozott meg a bajnoki pontokon.

SONY DSC Gyirmót FC Győr – Dunaújváros PASE 1-0 (0-0)

Jól kezdtük a mérkőzést, melynek a 3. percében gólveszélyt sikerült kialakítani Somogyi kapuja előterében. Thaigo jobb oldali beadása után Sárközi vette át a labdát, majd a 7 méterről leadott lövését blokkolták a hazai védők.

Ugyanebben a percben Sárközi lőhetett az ötös jobb sarkáról, de Lengyel tisztázni tudott. Az 5. percben az alapvonalról Böőr adott középre, de Sárközi a beadás pillanatában megcsúszott, így felszabadult a hazai kapu. Továbbra is mi irányítottuk a játékot, míg a hazaiak ívelgetésekkel próbálkoztak. A 16-os vonaláról Böőr elől mentett szögletre Lengyel, majd a Thiagóval szemben történt szabálytalanságnál azért kellett izgulnunk, hogy játékosunk folytatni tudja a találkozót. Egy perc sem telt el, amikor ismét szabadrúgáshoz jutottunk. Petneházi beadása veszélyesen csúszott meg egy fejen, de Lengyel szögletre mentett.

A középre ívelt sarokrúgást Böőr a rövid saroknál csúsztatta kapura, de Somogyi védeni tudott. Újabb szöglet következett, melyből Urbin az oldalhálóba lőtt. Kezdeti fölényünk egészen a 22. percig tartott, amikor az előre törő Cserit kellett szerelni a 16-os előterében.

Két perc múlva ismét sikerült helyzetet kialakítanunk. Ekkor Petneházi felpörgetett labdáját Thiago – 8 méterre a kaputól – nem találta el rendesen. Nem sokkal ezután a saját 16-osánál vesztette el a hazai csapat a labdát, mely Sárközihez került, de őt Fejes az utolsó pillanatban szerelni tudta. Az első valamire való hazai támadásra a 27. percig kellett várni, amikor Hajba felívelt szabadrúgását Milinte szerezte meg a támadók elől, majd megint kapusunknak akadt munkája, amikor Magasföldi elől szedte fel a labdát. Igazán izgulnivalónk a 32. percben volt, amikor Cserni vezette a védőkre a labdát, aki a gólhelyzetben induló Oross elé tálalt, ám őt lesen állította meg a játékvezető. A 38. percben a hazaiak játékosa, Hajba fejelt haza életveszélyesen, de Somogyi az előre törő Urbin előtt vetődve fel tudta venni a labdát. A rengeteg kimaradt helyzet majdnem megbosszulta magát a 45. percben, amikor Hajba bal oldali beadása után Lengyel lábán változtatott irányt a labda, amit Magasföldi lőtt a léc alá, de szerencsénkre lesről!

Címkék: DPASE, Gyirmót, NBII, vereség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára