Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. December 08. 13:57, vasárnap | Helyi

Vereség Miskolcon

Vereség Miskolcon

Hátrányba került a DAB a Miskolc elleni összecsapáson, végül 5-3-as vereséggel kellett elhagynia a jeget december 6-án. De nem lazítanak a fiúk, legközelebb vasárnap este húznak korcsolyát, a tét a rájátszás.

A Miskolc otthonában folytatta MOL Liga szereplését a Dab.Docler jégkorong csapata, mely Sevela és Peterdi nélkül, de a győzelem reményében látogatott egyik nagy riválisához.

HatározottMiskolc

A kezdésre egyik oldalon sem lehetett panasz, mert előbb Somogyi nagy helyzetét védte Duschek, majd két hazai lövés után kellett játékba avatkoznia Kiss Tamásnak, végül Jabornik kékvonalas bombája okozott némi galibát a hazai kapu előtt. A folytatásban kiegyenlítődött játékot láthattak a meccsre kilátogatók, valamint azt, hogy az első DAB-emberelőnyben előbb egy blokk, majd ismét Duschek hiúsította meg a mieink gólszerzési lehetőségeit. A 14. percben megkapta első emberelőnyét a hazai alakulat is, melyből Galanisz szólózhatott, ám nem sikerült gólra váltania ziccerét, s erre komolyan ráfizettek a Lundh-tanítványok.
A 16. percben ugyanis Tóth fordult a ketrecünk elé, s a későn ébredő védők, valamint Kiss Tamás asszisztálása mellett a kapuba lőtte a korongot (1-0). Még két perc sem telt el a hazai találat után, mikor megduplázta előnyét a hazai egylet: egy dunaújvárosi korongvesztés után ismét Tóth maradt a mieink ketrece előtt, s mivel senki nem zavarta, egy lecsorgó korongot pofozott a bal kapuvas mellől a hálóba, vagyis ahogy a Brassó elleni összecsapáson, úgy ezúttal is kétfás hátránnyal zárta az első harmadot az Acélbikák alakulata (2-0).

Késői hajrá

A második etapból három perc telt el, mikor újra Galanisz tört ki ziccerben, de akasztották, így odalett a ziccer. Csakúgy, mint a hazai szabálytalanságot követő emberelőny is, melyben még kapura sem tudtak lőni az Acélbikák. Nem úgy a házigazdák, akik a 28. percben kerültek fórba, s Tóth első gólját ezúttal Hajós másolta le: üresen, senkitől sem zavartatva tört be a kapu elé, s még saját kipattanójára is előbb ért oda, mint a DAB védői (3-0). Az újabb góltól teljesen megzavarodott a DAB, s még fél perc sem telt el, mikor megkapta a negyediket, ezúttal Ritótól, aki egy ide-oda pattogó korongot kotort a kapuba (4-0). Szétesni látszott aDAB, ám a 34. percben Azari emberelőnyös góljával szépíteni tudott, ráadásul nem sokkal később Papp Viktor is gólt érően ért bele egy távoli lövésbe, így azért ígért még izgalmakat a harmadik felvonás (4-2).
Melyet nagyon erősen kezdett a Lundh-csapat, ám a nagy nyomás sajnos ezúttal csak helyzetekkel járt, lőtt gólokkal nem. Pedig akadt lehetősége a mieinknek, ám a csatárok sem tudtak élni kínálkozó lehetőségeikkel. A játékrész derekán nagy esélyt kapott a Miskolc, hiszen büntetőt lőhetett, ám negyedik gól után csereként beállt Kalnins védeni tudta a rávezetést. A véghajrá előtt előbb Azari, majd Pavuk hagyott ki egy-egy szólót, majd az utolsó percekre kapusát lehozva harcolt az egyenlítésért együttesünk. Az 59. percben vissza is jött a re4mény, miután Gröschl kotort be egy kapusról lepattanó korongot, ám az utolsó percben egy újabb nagy kihagyott lehetőség után lefordultak a házigazdák, s Tóth üres kapura szerzett találatával bebiztosították a győzelmüket (5-3).

Miskolci JJSE – Dab.Docler 5-3 (2-0, 2-2, 1-1)

Dab.Docler: Kiss T., Lindgren, Hüffner (1), Somogyi, Ladányi, Szappanos, Huba (1), Erdélyi T., Azari 1, Galanisz (1), Kiss Á., Jabornik (1), Nagy R., Pavuk (2), Gröschl 1, Léránt, Szabados, Hruby, Papp V. 1, Kalnins (kapus). Vezetőedző: Stephan Lundh.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.