Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2011. Június 06. 08:07, hétfő | Helyi

Versek teával

Versek teával

Műfaji sokszínűség jellemezte az Írisz versszínpad társulatának legutóbbi műsorát. Az MMK-ban otthonra találó verses teadélutánok törzsközönsége ezúttal sem csalatkozott, amikor egyéb elfoglaltság helyett az irodalmit választotta. A

Városunk költővénájú lokálpatriótái – Gulyás Márta, Boór János, Barna József, Dezső Éva, Pilizota Szandra, Krausz István, Kiss Kálmán – mellé kívánkoztak az örök kedvencek – Juhász Gyula, Illyés Gyula, Csoóri Sándor, Radnóti Miklós, Nagy László, Ignotus, József Attila, Pilinszky János, Heltay Jenő. S az estébe nyúló teadélutánon az is kiderült, hogy a külhoni, talán kevésbé ismert szerzők sem akárhogyan szedik versbe gondolataikat, ők név szerint: Gianni Rodari, Ben Jonson, Percy Bysshe Shelly, Juana de Ibarbourou, Juana Inez de la Cruz, Jevgenyij Vinokurov. Külön venném a felsorolásból Heinrich Heinét, akinek neve védjegy, s ki ne hallott volna róla?

Keressék csak elő „A szívemben mindig lesz…” kezdetű költeményét, miként azt tette Dezső Éva, az íriszesek egyik versimádó,verscsináló hölgytagja. A műsor vége felé Barna József indította a híres rímfaragó Romhányi tercettet, hogy tőle Pálfalvi Janó átvegye a szót és megfejelje énekkel, gitárral, hogy elhangzódjon a Diz-őz suta slágere a Hal dala előtt. S kellően jókedvre derülve zárult a verses összeállítás egy valódi dizőz – Karády Katalin - slágerével, ami most is a fülembe cseng: Május éjszakán mit is kívánok? Május éjszakán csodára várok. Május éjszakán szomjazik a szám egy szerelmes csók után…Igen, a Makrancos hölgy című film (1943) slágere igen-igen kiváló még ma is!

Folytatás június 27-én, hétfői napon öt órakor, frissen gőzölgő teával és hozzá illő aprócska teasüteménnyel az MMK színháztermében – szól az invitáció Bardocz Évától, az Írisz színpad alapító-vezetőjétől.

Szente Tünde

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.