Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Július 01. 14:41, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Visszafordítható a 2-es típusú cukorbetegség

Visszafordítható a 2-es típusú cukorbetegség

8 hét alatt visszafordítható a 2-es típusú, vagyis a nem inzulinfüggő cukorbetegség brit szakemberek kutatásai szerint. Módszereiket elsőként önkénteseken próbálták ki, az eredmények biztatóak. A kutatásvezető azonban nem javasolja, h

 

Alacsony kalóriatartalmú étrenden kellett élniük a kísérletben résztvevőknek, közülük heten 3 hónap elteltével teljesen tünetmentesek voltak.

Az úgynevezett 2-es típusú diabétesz felnőtt korban jelenik meg. Legfőbb oka az elhízás, a rossz étrend, illetve a mozgásszegény életmód. Emiatt a hasnyálmirigy inzulintermelése elégtelen lesz, és megemelkedik vércukorszint. Ezt fordították meg a most alkalmazott eljárással. „Az inzulintermelő sejtek a zsírleadással egy időben kezdenek működni, és 8 hét diéta után az inzulintermelő sejtek újra normálissá váltak” – fogalmazott Roy Taylor, a newcastle-i egyetem professzora.

A mágneses rezonanciás vizsgálatok kimutatták, hogy a betegek hasnyálmirigyének zsírtartalma 8 százalékról a normálishoz közelebb lévő 6 százalékra csökkent. De a szakemberek a kockázatok miatt nem mindenkinek ajánlják az eljárást. „Aki érdeklődik ezután a diéta után, annak el kell mennie az orvosához, hogy vajon ez megfelelő-e neki. Drasztikus, alacsony kalóriájú a diéta, ezért orvosi felügyelet nélkül nem lehet alkalmazni” – nyilatkozta Libby Dowling, a Diabetes UK szóvivője.

A teszt ideje alatt a résztvevők csak diétás italt és keményítőt nem tartalmazó zöldségeket fogyaszthattak, mindössze napi 600 kalória energiatartalommal. (da)

hírTV

Címkék: cukorbeteg

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére