Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Szeptember 18. 05:00, kedd | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Visszaszámlálási pánik Görögországban

Visszaszámlálási pánik Görögországban

Görögország csupán pár hetet kaphat, hogy teljesítse a mentőcsomagért cserébe vállalt feltételeket, derül ki Maria Fekter, osztrák pénzügyminiszter vasárnapi nyilatkozatából.

Hozzátette újabb összegek folyósítására nincs lehetőség. Az a lehetőség pedig, hogy további 1-2 évvel kitolódjon a program egyenesen halva született ötlet. A pénzügyminiszter nyilatkozatából egyértelműen látszik, hogy a spanyol bankok feltőkésítésére fordított összegek elsőbbséget élveznek – 100 milliárd euró körüli összeg.

A görög pénzügyminiszter szerint október második felében születhet meg a végső döntés a nemzetközi hitelezőkkel a finanszírozási programról. ennek ellenére nem valószínű, hogy Görögország visszanyeri a befektetők bizalmát a közeljövőben – írják az Equilor elemzői. Ennek fényében a 2014-re vállalt 4,5 százalékos GDP növekedési cél is nagyon könnyen megbukhat.

Az Eurócsoport pénteki ciprusi informális ülésén több ország pénzügyminisztere úgy foglalt állást, hogy nem támogatják az újabb esetleges (harmadik) pénzügyi mentőcsomagot Görögország számára, azonban nagyobb hajlandóságot mutatnak afelé, hogy új, meghosszabbított határidőt kapjon Athén a kitűzött program teljesítésére. Az IMF vezérigazgatója, Christine Lagarde is hasonlóképp nyilatkozott: Athén már eddig is óriási erőfeszítéseket tett, és ezen az úton kell tovább haladnia. Az adósságcsökkentés esetében az időkérdés változtatása is egy opció lehet. Ugyanakkor Lagarde cáfolta azokat a sajtóban megjelent híreket, hogy az IMF és az ECB tárgyalásokat folytatna egy 300 milliárd euró összegű, 3 éves pénzügyi mentőcsomagról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.