Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Július 06. 09:04, szerda | Bulvár
Forrás: infovárosok/police.hu

Visszaszerezték Puyol Budapesten ellopott mezét

Visszaszerezték Puyol Budapesten ellopott mezét

A korábbi Barcelona focista dedikált meze a Puskás Arénában volt bekeretezve, onnan lopta el valaki. A zuglói nyomozók három embert hallgattak ki gyanúsítottként, a sportereklyét visszaadták jelenlegi tulajdonosának.

Izgatottan várt vásárlóira R. József a Keleti pályaudvaron 2022. június 29-én, hogy a katalánok egyik korábbi csapatkapitánya nevével dedikált lopott mezen továbbadhasson. A több százezer forint helyett azonban a vásárlók bilinccsel érkeztek a találkozóra; a zuglói nyomozók R. Józsefet elfogták a felbecsülhetetlen eszmei értékű mezt pedig lefoglalták – közölte a rendőrség.

A BRFK XIV. Kerületi Rendőrkapitányságán egy sportszergyártó cég képviselője tett feljelentést 2022. június 10-én, mert a Puskás Arénában akkor még ismeretlen elkövetők az egyik Skybox helyiségből elloptak egy dedikált mezt, amiben korábban az FC Barcelona ikonikus spanyol sztárja játszott. A nyomozók két héttel később olyan információhoz jutottak, hogy egy férfi az egyik internetes hirdetőoldalon több százezer forintért árult egy mezt, amely teljes mértékben egyezett az ellopott darabbal. A rendőrök felvették a kapcsolatot a hirdetővel, majd miután rábólintottak a vételárra, egy találkozót beszéltek meg R. Józseffel a Keleti pályaudvarra. A férfi gyanútlanul meg is jelent a mezzel, átadta a vásárlóknak, majd várta a jussát; bankó helyett azonban be kellett érnie a csuklóján kattanó bilinccsel.

A rendőrök a férfi elfogását követően azonosították két társát is, akikről kiderült, hogy R. Józseffel együtt vállaltak takarítói munkákat az arénában. A zuglói rendőrök Cs. Norbertet és K. Róbertet egy nappal később kézre kerítették és elfogták. A három gyanúsított közül a zuglói nyomozók R. Józsefet pénzmosás bűntett, míg Cs. Norbertet és K. Róbertet lopás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A mezt a rendőrök visszaadták jogos tulajdonosának.

Címkék: barcelona, lopás, mez, puyol

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.