Városlista
2021. október 18, hétfő - Lukács

Hírek

2020. Június 10. 09:00, szerda | Helyi

Volt egyszer egy csapat

Volt egyszer egy csapat

Bár a futballt kifejezetten férfiak sportjának tartják, városunkban a hölgyek is sikerrel hódolnak ennek.

. Sőt, volt egy csapat, ami jelentős sikereket is mondhatott magának. A közösségi oldalon számos fotót osztott meg az egykori Pentele női labdarúgó csapatról Szabó Tamás, a névadó Pentele Egyesület elnöke. A képeken szereplő lányokkal, azóta már felnőttként, anyukaként találkozhatunk.
- A PENTELE Egyesület égisze alatt működött a női labdarúgócsapat, amelyben a saját nevelésű játékosokra építve határoztuk el a nemzeti bajnokságban való részvételt. Jól emlékszem, hogy az első mérkőzést a Szabadkai Szpartak ( Szerbia első bajnoka) csapatával játszották Újfehértón 1989-ban. A nagyhírű ellenfél 5:0-ra legyőzte a fiatal csapatunkat, de ez nem vette el a kedvüket.( Pentele 1998. U15 Országos bajnok )

Olyannyira, hogy később az 1993/94-es bajnokságban már az első osztályban szerepelhetett a csapat. Legsikeresebb éve az 1994/95-ös bajnoki idény volt, amikor az NB I-es osztályban a hetedik helyen végzett az együttes, és az első négy közé jutott a Magyar Kupában. Ebben az évben érte el a legnagyobb sikerét, amikor a németországi Zwickauban rendezett nagyszabású női labdarúgó tornán 10 német első- másodosztályú csapatot megelőzve végzett az első helyen.
Szerény költségvetésből, szinte fillérekből működtünk.

A csapat edzői is ingyen dolgoztak. Köszönet érte Sárai Györgynek, Szentandrásy Gyulának, Vass Pálnak, Magasházi Józsefnek és Gurbai Bélának. Az utánpótlás edző Szabó Zsolt Róbert, technika vezető Veszprémi Zoltán és Vígh Gyula voltak.

( Szabó Tamás albumjából)

A csapat kiemelkedő játékosai: Pucsek Erzsébet egyszeres felnőtt válogatott, Simai Barbara B válogatott, Paulik Éva és Szerényi Orsolya utánpótlás válogatott, Ádám Anita, Virág Andrea, Szabó Beatrix, Tóth Anita, Ifjúsági EB-n szereplő játékos, míg Pusoma Mónka, Bécs Brigitta és Mauterer Zanett ifjúsági válogatott játékos lett .
A csapat egyéb sikerei között kiemelkedik az 1998-as év amikor az U15-ös serdülő csapat kétszáz induló együttes közül megnyerte az országos labdarúgó bajnokságot. A csapat tagjai voltak Papp Mária ( Gárdonyi Iskola ), Molnár Nikolett (Szilágyi),Pusoma Mónika (Hild), Széplaki Anikó (Gárdonyi), Albi Bea (Szilágyi) ,Hegedűs Mónika (Hild), Borbély Anett(Szilágyi), Abaffy Réka (Arany), Tóth Dóra (Arany), Lakatos Zsuzsa (Arany), Cserepes Mónika (Hild) .
A megszűnésnek oka és a pályahiány és természetesen az anyagiak voltak. De én még ma is szívesen irányítok a DPASE-ba határontúli sportolni vágyó fiatalokat. Egy biztos, hogy a női sportegyesületek mindig sokkal mostohábbak a sportszponzorokbál, mint a férfiak, de ez az időszak mindig is szép emlék marad, remélem mindannyiunknak.

címlap:Pentele NB I-es csapata 1995-96.

Címkék: női foci, Pentele

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 20. 06:59, hétfő | Helyi

HALÁLOS KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSI BALESET TÖRTÉNT DUNAÚJVÁROSBAN

Egy személygépkocsi oszlopnak csapódott, majd kettészakadt.

2021. Augusztus 05. 09:10, csütörtök | Helyi

BÓDULT ÁLLAPOTBAN VEZETETT

A dunaújvárosi rendőrök befejezték a bódult állapotban elkövetett járművezetés vétség miatt egy 31 éves nővel szemben indult eljárás vizsgálatát.

2021. Augusztus 02. 15:18, hétfő | Helyi

OKF: folytatódik a szúnyoggyérítés a Duna mentén

Folytatódik a szúnyoggyérítés a Duna mentén - közölte a Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hétfőn az MTI-vel.

2021. Október 17. 18:09, vasárnap | Belföld

Egy rakás csempészcigivel bukott le

Több mint 18 millió forint értékű csempészett cigarettát szállított, a szabolcsi rendőrök elfogták.