Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2011. Április 07. 22:54, csütörtök | Helyi

Vonzó objektum lehet a dunaújvárosi lőtér

Vonzó objektum lehet a dunaújvárosi lőtér

A gazdasági és területfejlesztési bizottság szerdai (2011. április 6.) ülésén 33 napirendi pontot tárgyalt meg. A legintenzívebb vita a Tűzálló útról nyíló lőtér 10,5 millió forint összegű fejlesztésének önkormányzati elismerés

Hosszú időn át rendezetlen volt a Tűzálló útról nyíló városi lőtér helyzete és állapota. Ráadásul eltévedt lövedékek nem egy alkalommal okoztak riadalmat és veszélyhelyzetet a Béke városrész szélső házainál.

A majd egy hektárnyi lőtér területe és építményei önkormányzati tulajdonban vannak. A város többi sportlétesítményéhez hasonlóan a lőtér kezelési jogát átadta a DVG Zrt.-nek. Utóbbi bérbeadta a lóteret a DVG Zrt. Biztonságtechnikai Kft.-nek azzal, hogy szerezze be a szükséges engedélyeket és akkor működtetheti a lőteret.

A DVG Zrt. Biztonságtechnikai Kft. a szükséges mértékben megmagasította a golyófogó dombot és elvégeztetett más beruházásokat 10,5 millió forint értékben és ezzel megszerezte a lőtér mőködéséhez szükséges engedélyeket.

A lőtér ügyével azért foglalkozott a gazdasági és területfejlesztési bizottság, mert a 10,5 millió forint beruházás az önkormányzati tulajdon értékét növeli és ennek az ellenértékét kérte a lótér használója.

A kérelem nyomatékosításaként elhangzott az az érvelés, hogy .a fehérvári lőterek bezártak, a sárbogárdi talaja mocsaras. Így a kötelező lőgyakorlatokat a rendőrök és más fegyveres testületek a dunaújvárosi lőterén tudják teljesíteni, ami a cégnek is, a városnak is előny. Arról is szó esett, hogy a biztonságtechnikai kft. esetleg hajlandó lenne megvásárolni a lőteret, ám a nemrég befektetett 10,5 millió forintot nem óhajtanák újból kifizetni esetleges adás-vétel során.

A bizottság elnöke és tagjai nem támogatták a 10,5 milliós beruházás megtérítését, mert az egyrészt a befektető kockázatára történt, másrészt előzetes tulajdonosi hozzájárulásra lett vonna szükség, ám a szerződésekben ilyesminek nincs írásos nyoma.

A vitára a közgyűlésnek kell pontot tennie.

A bizottság a társasházak lakáskezelési költségeihez javasolják igazítani az önkormányzati bérlakások lakbérét. Ha a közgyűlés is ezt az álláspontot fogja osztani, a lakbér átlagosan négyzetméterenként avi 180 forintra emelkedik.

Állást foglalt abban is a bizottság, hogy a Móra iskola épületépe költöző Logopédiai Intézet helyét (Lilla köz 1.) a Waldorf Pedagógiai Alapítvány használhatja augusztus 1-től haszonkölcsön szerződés keretében, ha az áfát és a rezsit megtéríti az önkormányzatban. A 103 négyzetméteres helyiségcsoport különféle Waldorf programoknak adhat elyet.

cs

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.