Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2016. Március 07. 18:28, hétfő | Helyi
Forrás: Fekete Györgyi

Zala megyébe ment a kapitány

Zala megyébe ment a kapitány

Dr. Varga Péter megyei rendőrfőkapitány február e-jén ünnepélyes állománygyűlésen jelentette be, hogy Nagy Zoltán ezredes, dunaújvárosi rendőrkapitány helyi megbízatása lejárt.

Nagy Zoltán ezredes áthelyezik Zala megyébe, ahol megyei főkapitány-helyettesként dolgozik majd tovább. Méltatta Nagy Zoltán itt eltöltött hivatali idejének munkásságát, szakmai felkészültségét, a bűnmegelőzés és bűnüldözés területén elvégzett eredményes munkáját, és sok sikert kívánt neki a főkapitány helyettesi feladatok ellátásához.
- Még „gyerekrendőrként” dolgoztam együtt dr. Sipos Gyulával, aki akkor Dunaújváros Rendőrkapitánya volt – válaszol dr. Nagy Zoltán rendőrezredes arra a kérdésemre, hogy Zala megyei Rendőr-főkapitányság új bűnügyi főkapitány-helyettese honnan ismeri Zala megye főkapitányát. – Főkapitány úr szokott ezzel a kifejezéssel tréfálkozni, de tény, hogy régóta ismerjük egymást, s folyamatában ismerjük egymás szakmai tevékenységét is, így örömmel vettem, amikor az országos főkapitány úr, megbízott, hogy a dr. Sipos Gyula általa vezetett főkapitányságon, helyetteseként folytassam munkámat.
- Hogyan emlékezik Dunaújváros kapitányaként töltött időre?
- Nagyon sokat tanultam ez alatt a három év alatt, hiszen eddig egészen más jellegű feladatokat láttam el a rendőrségnél. A Fejér megyei főkapitányságon és az ORFK-nál is a bűnügyi területen kiemelt főnyomozóként illetve főnyomozóként dolgoztam, s nem volt szükségem arra, hogy egy állomány irányításával foglalkozzam. Megtanultam, hogy mennyire fontos, hogy a kollégáimat motiváljam, hogy lehetőséget biztosítsak arra, hogy megtalálják a munkánkban a sikerélményt.


- Nem fogadták a kinevezést kezdetben örömmel, a város közgyűlése nem is támogatta…
- Nagyon örülök annak, hogy a kezdeti ellenérzés, amely nem miattam, hanem elődöm leváltása miatt alakult ki, itt létem alatt megváltozott, s nem túlzás azt állítanom, hogy nagyon jó, hatékony és együttműködő kapcsolatot alakítottunk ki a város vezetőivel, civil szervezeteivel. Igyekeztünk közösen azért dolgozni, hogy Dunaújváros és környékének lakóinak közbiztonsága és biztonságérzete is javuljon. Mára már büszkén állíthatom, hogy nem csupán jó ismerősökkel, hanem barátokkal is gyarapodtam itteni munkám során…
- Zala megye bűnügyi főkapitány-helyettese lett…
- Visszatértem a korábbi munkámhoz, de úgy, hogy egy egész megye bűnügyi irányítása a feladatom. Most még nagyon sok a feladat, hiszen fel kell vennem a folyamatban lévő ügyeket, s át kell tekintenem a különböző területeket.
- Zala megye más?
- A bűnügyi helyzetét tekintve elég jók az eredményeink. Egyrészt távolabb vagyunk a fővárostól , másrészt pedig a megye döntően sok aprófalvas településből áll, ahol az emberek ismerik egymást, jobban odafigyelnek egymásra és a környezetükre. Egyelőre még a kapitányságokat, ügyészséget, bíróságokat láttam jobbára belőle, de az itt élő emberek nagyon kedvesek, befogadók, s remélem, hamarosan itt is olyan jól érzem magam, mint Dunaújvárosban.
- Ez úgy hangzik, mintha letelepedni szándékozna Zalaegerszegen?
- Ezt a munkát nem lehet bejárósan végezni, itt kell lenni, itt kell élni. Így nekem is itt kell kialakítanom az életemet. De azért írja meg, hogy nagyon köszönök mindent Dunaújvárosnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.