Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2010. Október 09. 20:56, szombat | Helyi
Forrás: Solymár Kinga

Zold boszorka a deszkákon

Zold boszorka a deszkákon

Emlékszem, már óvódás koromtól sűrűn látogattunk nagyszüleimmel színházi előadásokra, sőt, még operabérletünk is volt. Azóta is jóleső érzéssel gondolok vissza ezekre az emlékekre. Habár előfordult, hogy a színpadi történések

A Bartók Kamaraszínház gyerekdarabját azonban minden kislurkó érteni fogja, hiszen nekik készült. A Zöldboszorka című előadás Smuk Imre újrafeldolgozásában egy kedves és elbűvölő alkotás lett a jó és a rossz küzdelméről, népmesei elemekre támaszkodva.

A történetről ízelítőül annyit, mert nagyon szeretném, hogy minél többen megnézzék, hogy a gonosz Zöldboszorka elrabolta Vaszilissza (Keller Linda) gyerekeit, akinek azért, hogy fiait újra magához ölelhesse, el kell szegődnie a banya (Polgár Lilla) szolgálatába, ahol aztán mindenféle nehéz és különleges feladatot kell elvégeznie. A megpróbáltatásokban szerencséjére segítő társai akadnak: a mézfüggő medve (Neumann Gábor), a furfangos ifjú (Farkas Erik), az arisztokratikus macska úr (Pataki Dezső), és az édes mód butuska kutyus (Pálfalvi János) személyében. A hirtelen összeverbuválódott kis csapat aztán jól móresre tanítja a gonosz és beképzelt boszit, hogy aztán minden jó, ha a vége jó- mindenki boldog lehessen.

A gyerekek szemmel láthatóan élvezték a bohókás előadást, a maguk őszinte módján instruálták is a szereplőket. Minden ellenkező híreszteléssel szemben érdemes nekik játszani, és rendkívül fontos is a mai számítógépes, virtuális világban, hogy igazi emberek által előadott történet is megmozgassa a fantáziájukat. Ezen kívül, egy színházi látogatás mindig ünnep. Mindig új, mindig megismételhetetlen, hisz a pillanat művészete. A darabot jó szívvel ajánlom, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.