Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2014. Október 21. 12:07, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Zombor: megéri majd háziorvosnak lenni

Zombor: megéri majd háziorvosnak lenni

Az egészségügyért felelős államtitkár közlése szerint olyan jövedelmi rendszert alakítanak ki, amelyben már megéri háziorvosnak lenni, reményeik szerint így a jelenleg üres helyeket is betölthetik majd.

Zombor Gábor az M1 Ma reggel című műsorában kedden arról is beszélt: az egészségügyi rendszer átalakítása keretében a kormány lehetőséget ad arra, hogy a jövőben a más szakvizsgával is rendelkező háziorvosok a választott szakterületükön is dolgozhassanak. Ezt jelenleg nem finanszírozzák - tette hozzá. Elmondása szerint az állam az ehhez szükséges eszközök, berendezések beszerzését is támogatja majd.
Emellett egy olyan jövedelmi rendszert alakítanak ki, amelyben már megéri és biztonságot jelent háziorvosként dolgozni - folytatta az államtitkár. Céljuk, hogy a háziorvosoknak az úgynevezett kártyapénzből a fizetésükön kívül ne kelljen más költségeket - így a rezsit, az alkalmazottak bérét - is fedezniük, azokat az önkormányzat, illetve ha az nem képes rá, akkor az állam átvállalja - tette hozzá.
Zombor Gábor kitért arra, hogy a kormány támogat minden, a háziorvosokkal történt egyeztetésekkor felmerült igényt. "Reményeink szerint meg tudjuk oldani" azt is - mondta -, hogy ne kelljen iparűzési adót fizetniük, ami régi kívánságuk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket