Városlista
2020. augusztus 9, vasárnap - Emőd

Hírek

2020. Július 30. 13:23, csütörtök | Helyi
Forrás: Medgyesi Miklós

Negyedmilliárd a déli iparterület fejlesztésére!

Negyedmilliárd a déli iparterület fejlesztésére!

Dunaújváros önkormányzata vállalkozói környezet fejlesztését tervezi a déli iparterületen, az alapinfrastruktúra, továbbá az iparterület elérhetőségét és feltárását segítő vonalas infrastruktúra fejlesztésével.

Az infrastrukturális fejlesztésre 250,00 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP-6.1.1-16 Ipari parkok, iparterületek fejlesztése című felhíváson. „Déli iparterület fejlesztése Dunaújvárosban” megnevezésű, TOP-6.1.1-16-DU1-2018-00001 azonosítószámú projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Vasmű u. 41. Irodaház Ingatlanfejlesztő, Beruházó és Értékesítő Kft. konzorciuma által megvalósítandó projekt célja a vállalkozói környezet fejlesztése a Déli iparterületen, az alapinfrastruktúra, továbbá az iparterület elérhetőségét és feltárását segítő vonalas infrastruktúra fejlesztése. A projektben fejlesztéssel érintett területek Dunaújváros MJV településrendezési tervében ipari gazdasági terület minősítésűek. A projektben tervezett fejlesztési feladatok a nem önkormányzati tulajdonban lévő területeket csak nyomvonal jellegű alapinfrastruktúra kialakításával/fejlesztésével érintik. Egyes érintett területek a korábbi ipari tevékenység során tartós környezetkárosodást szenvedtek, így a projekt keretében a szükséges kármentesítés is megtörténik. A fejlesztés által érintett zöldmezősnek tekinthető területek ipari területek által körülzártan helyezkednek el, belterületen, művelés alól kivonva. A területet a településszerkezeti terv és a szabályozási terv ipari felhasználás céljára jelöli ki. A város tulajdonában nincs több olyan egybefüggő terület, mely alkalmas lenne a

beruházás céljára, így a területek igénybevétele nélkül a gazdaságfejlesztés és a munkahelyteremtés nem tud megvalósulni. A projekt az ITS középtávú célrendszerének S1 "A városi gazdaság erősítése és a helyi foglalkoztatási környezet stabilizálása a meglévő ipari termelési kultúrára, és az újonnan betelepült multinacionális cégek által teremtett kedvező üzleti-gazdasági klímára építve", az S4 "A város népességvonzó erejének növelése a települési és természeti környezet fenntartható fejlesztésével, egyes városi területek revitalizálásával" és S5 "A lakosság életminőségének javítása és a társadalmi befogadás előmozdítása a humán szolgáltatások minőségi fejlesztésével" tematikus célkitűzéseihez illeszkedik. A projekt keretében a helyszínrajzon lehatárolt területeket feltáró utak és vonalas infrastruktúrák fejlesztése történik meg.

A „Déli iparterület fejlesztése Dunaújvárosban” elnevezésű, TOP-6.1.1-16-DU1-2018-00001 azonosítószámú projekt a Széchenyi 2020 program keretében 2019.01.01 - 2022.02.28. között valósul meg.

További információ kérhető:

Vasmű u. 41. Irodaház Kft
e-mail cím: ugyfelszolgalat@v41.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 04. 17:20, kedd | Helyi

Rendkívüli közgyűlés, 16 döntés

Fport támogatás, terítéken az Energo.hőterm, fejlesztések

2020. Július 30. 12:27, csütörtök | Helyi

Megújult a Venyimi út

Vérosubk az összesen 1030 méter útszakasz felújítására 120,00 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program ( TOP-6.1.5-16 ) keretében

2020. Július 29. 08:33, szerda | Helyi

Válassza a Paks II. Akadémia valamely képzését a DUE-n

2020. augusztus 1. és 24. között újra lehetőség lesz jelentkezni az atomerőmű specifikus szakirányú továbbképzésre a Dunaújvárosi Egyetemen.

2020. Július 29. 08:27, szerda | Helyi

Keresik Bogyó és Babóca legnagyobb rajongóit

Mozikba került az utóbbi évek legsikeresebb magyar gyerekfilm-sorozatának legújabb része, a Bogyó és Babóca 4. ‒ Tündérkártyák ‒ 13 + 1 új mese.